Ενημερώνει τη Βουλή για Eurogroup και Ecofin ο Στουρνάρας

Στο επίκεντρο θα βρεθεί το δημοσιονομικό κενό της περιόδου 2015-2016

Για τη λήψη της διπλής δόσης των 7,5 δισ. ευρώ, για το δημοσιονομικό κενό της περιόδου 2015-2016, για τις εκκρεμείς προαπαιτούμενες δράσεις, αλλά και για την πορεία των ταμειακών διαθεσίμων θα ενημερώσει το απόγευμα σήμερα τις Επιτροπές Ευρωπαϊκών και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Οι δύο επιτροπές που θα συγκληθούν σε κοινή συνεδρίαση με θέμα την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, θα ενημερωθούν από τον κ. Στουρνάρα για τις αποφάσεις του Eurogroup και του Ecofin.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί το δημοσιονομικό κενό της περιόδου 2015-2016 και η ανάγκη λήψης προσθέτων μέτρων το φθινόπωρο. Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως το δημοσιονομικό κενό ανέρχεται σε 4,2 δισ. ευρώ και θα καλυφθεί «αυτόματα» μέσω της επίδρασης που θα έχει στα φορολογικά έσοδα η επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη.

Ακόμη, ο κ. Στουρνάρας θα ενημερώσει τη Βουλή για την νέα επιστροφή της τρόικας στην Αθηνά στις αρχές Ιουνίου και για τις εκκρεμείς προαπαιτούμενες δράσεις οι οποίες θα κρίνουν την εκταμίευση της δόσης του δευτέρου τριμήνου 2013 ύψους 3,3 δισ. ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top