Στ. Μαλέλης: Μέσα Ιουνίου η ανακοίνωση του Φορέα Πολιτών για τη Νέα Ελλάδα

Θα είναι φόρουμ διαλόγου, όχι κόμμα - Βάση του οι αρχές του δημοκρατικού σοσιαλισμού

«Θα ανακοινωθεί στα μέσα Ιουνίου. Δε θα είναι καινούργιο κόμμα αλλά ένα φόρουμ διαλόγου που θα δώσει τη δυνατότητα να εκφραστεί ο λαός πιο δυνατά και πιο συγκεκριμένα» τόνισε ο Σταμάτης Μαλέλης για τον Φορέα Πολιτών για τη Νέα Ελλάδα, τον οποίο θα συντονίζει ο ίδιος και θα συμμετέχουν εκλεκτοί πολίτες.

Ο Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του STAR, μιλώντας στην εκπομπή ​«Σκάι Τώρα» με την Πόπη Τσαπανίδου, υπογράμμισε ότι στόχος του είναι να ενώσει το χώρο της κεντροαριστεράς, ενώ σημείωσε πως στην Ελλάδα των άκρων «δεν υπάρχει το κόμμα της κοινής λογικής, του δημοκρατικού σοσια��ισμού, που παίζει ηγεμονικό ρόλο σε όλη την Ευρώπη».

«Υπάρχει ένα μεγάλο κενό στον πολιτικό χάρτη, υπάρχει ανάγκη επαναδιατύπωσης όλης αυτής της πολιτικής κατάστασης που υπάρχει στην Ελλάδα» πρόσθεσε ο κ. Μαλέλης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως βασικές αρχές του Φορέα που θα συντονίζει ο ίδιος θα είναι οι βασικές αρχές του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο κοινό νόμισμα, σημείωσε πως ως Ευρώ��η χρειαζόμαστε «ένα νόμισμα, ένα κράτος, μία οικονομική πολιτική» και εξήγησε πως «δεν νοείται Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χωρίς τις δικαιοδοσίες της κεντρικής Τράπεζας της Αμερικής (Fed)». Παράλληλα, επεσήμανε πως βασική προϋπόθεση για να μείνουμε στο ευρώ είναι δυνατή Ελλάδα και ανταγωνιστική οικονομία για να «κοντράρουμε» τον ευρωπαϊκό Βορρά αλλιώς «αυτό που θα καταφέρουμε θα είναι να είμαστε πτωχοί εντός του ευρώ».

Τέλος, ο Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του STAR τόνισε πως ο νέος φορέας δε θα μένει στη γραμμή των Μνημονίων αλλά θέλησε να διαχωρίσει τη θέση του από τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι η Κουμουνδούρου «έχει την τακτική της άρνησης και απέχει πολύ από το να κάνει ρεαλιστικές προτάσεις, έχοντας εμμονές με το κράτος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top