Επίθεση Τ��ίπρα στην κυβέρνηση για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών

Κατά τη συνάντηση με το προεδρείο της ΟΛΜΕ

Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών
Επίθεση στην κυβέρνηση για το ζήτημα της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΟΛΜΕ.Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «αυταρχική μεθόδευση της κυβέρνησης» και την κατηγόρησε ότι «στερεί συνταγματικές ελευθερίες σε σχέση με την προληπτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών».

Μεταξύ άλλων τόνισε χαρακτηριστικά ότι «όταν ντύνεις στο χακί τον καθηγητή, τότε δεν μπορείς να ελπίζεις σε μια κοινωνία προκοπής και προοπτικής».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι τα αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι δίκαια. «Το μνημόνιο διαλύει το δημόσιο σχολείο. Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή τη σύγκρουση. Επέλεξε αυτή τη σύγκρουση, διότι θέλει να εκτελέσει το μνημόνιο, αδιαφορώντας αν με αυτόν τον τρόπο εκτελεί την κοινωνία» ανέφερε.

«Οι επιστρατεύσεις, για να χρησιμοποιήσω μια ορολογία που ο ίδιος ο κ. Σαμαράς χρησιμοποίησε στη βουλή πριν από 2 χρόνια, είναι μεθοδεύσεις που χρησιμοποιούν οι δικτατορίες. Και επειδή πιστεύουμε ότι έχουμε ακόμα δημοκρατία σε αυτό τον τόπο και συνταγματικές ελευθερίες τον καλούμε, έστω και τώρα, να κάνει πίσω σε αυτές τις επιλογές και να ξεκινήσει μετά τις εξετάσεις ένας ουσιαστικός διάλογος για το δημόσιο σχολείο» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.
Από την πλευρά της ΟΛΜΕ, ο πρόεδρός της Νίκος Παπαχρήστος ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που δέχτηκε το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ. «Του ζητήσαμε να αναλάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να αρθεί το απαράδεκτο καθεστώς της προληπτικής επιστράτευσης των εκπαιδευτικών και να ληφθούν από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ όλες εκείνες οι πρωτοβουλίες, ώστε να αναδειχθούν τα μείζονα ζητήματα της εκπαίδευσης» επισήμανε.

Ισχυρίσθηκε ακόμη ότι «η δημόσια εκπαίδευση βρίσκεται υπό διάλυση και θα πρέπει η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να παίζει με τα παιδιά του ελληνικού λαού».


​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top