Σαμαράς: «Σήμερα δεν αναφέρει κανείς το Grexit»

Ο πρωθυπουργός μίλησε στα εγκαίνια γερμανικού Ιδρύματος

Ο πρωθυπουργός, τόνισε ότι το Grexit, η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, που μέχρι πριν ένα χρόνο βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη διεθνώς, «σήμερα δεν το αναφέρει κανείς, δεν το επικαλείται κανείς, είναι μια θλιβερή ανάμνηση». Ο Αντώνης Σαμαράς, μίλησε το βράδυ της Δευτέρας στα εγκαίνια της αντιπροσωπείας του γερμανικού Ιδρύματος «Hanns Seidel» στην Αθήνα, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν μαζί με το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής.

«Η Ελλάδα κατάφερε να αναστρέψει πορεία μέσα από τις θυσίες του ελληνικού λαού και να δείξει ότι και η Ευρώπη μπορεί να ξεπερνά τα προβλήματά της», τόνισε ο κ. Σ��μαράς.

Πρόσθεσε πως τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έζησε και ζει ακόμα μια πρωτοφανή κρίση, σημειώνοντας όμως πως «και στην περίπτωση της Ελλάδας φάνηκαν όχι μόνο τα δικά μας αδιέξοδα, τα αδιέξοδα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά αδυναμίες και αντιφάσεις στο ίδιο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

«Πριν ένα χρόνο η Ελλάδα ήταν παράδειγμα προς αποφυγήν. Σήμερα η διαφαινόμενη επιτυχία της Ελλάδας, το λεγόμενο ελληνικό success story, αναδεικνύεται σε σύμβολο μιας ανανεωμένης ευρωπαϊκής δυναμικής», σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

«Κάποια στιγμή μάλιστα δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η αποβολή της Ελλάδας από την ευρωπαϊκή οικογένεια ήταν τάχα "αναπόφευκτη. Αυτή η άποψη ανήκει πια στο παρελθόν», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς επεσήμανε ότι δεν έχουν ξεπεραστεί ακόμα τα προβλήματα, σημειώνοντας ότι η ύφεση συνεχίζεται για έκτο χρόνο και ότι η ανεργία εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στο 30% και πάνω από το 60% για τα νέα παιδιά. «Πόσες χώρες θα το άντεχαν αυτό; Πόσες χώρες θα κατάφερναν μέσα σε τέτοιες συνθήκες να προωθήσουν τόσο σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, χωρίς να διαλυθούν, χωρίς να χάσουν τη συνοχή και τον αυτοσεβασμό τους;», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top