Νέα τροπή ΒΟΜΒΑ στο δικαστικό θρίλερ του Άκη:Ποιον πρώην υπουργό καλούν άρον άρον οι ανακριτές

Η offshore-κλειδί, η δολοφονία μυστήριο και οι διαδρομές του μαύρου χρήματος

​Κλήσεις σε απολογία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ειδικά για «εισροή» μιζών περίπου 10.000.000 δολαρίων για τη σύμβαση των ΤΟR M1 με τελικό αποδέκτη τον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο, έστειλαν οι ανακριτές της υπόθεσης στον Κύπριο πρώην υπουργό Εσωτερικών Ντίνο Μιχαηλίδη και τον γιο του Μιχάλη.

Ο Κύπριος πολιτικός που αναμείχτηκε αρχικά στην υπόθεση από τον εξάδελφο του πρώην υπουργού Νίκο Ζήγρα, τον οποίο έχει μηνύσει και του ζητάει αποζημίωση ενός εκατομμυρίου δεν απέφυγε τελικά την κλήση προς απολογία για κακούργημα, αφού οι ανακριτές Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος εντόπισαν μια υπεράκτια εταιρία, μέσω της οποίας διακινήθηκαν χρήματα σε λογαριασμό του Μιχάλη Μιχαηλίδη με συνδικαιούχο τον πρώην υπουργό πατέρα του, στην Κύπρο.

Πρόκειται για την εταιρία BEESTON στην οποία εντοπίστηκαν εμβάσμ��τα εκατομμυρίων προερχόμενα κυρίως από τον (καταζητούμενο σήμερα από τον ανακριτή) Σύρο επιχειρηματία Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, ο οποίος φέρεται ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Drumillan , να εμπλέκεται στις μίζες εκατομμυρίων δολαρίων προς το υπουργείο Άμυνας για τα αντιπυραυλικά συστήματα TOR M-1.

Οι ανακριτές φέρονται να έχουν βρει ίχνη διακίνησης μαύρου χρήματος, αφού άλλωστε σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης όλη η διακίνηση του χρήματος γινόταν από την συγκεκριμένη offshore. Ως ��κπρόσωπος της εταιρίας εμφανιζόταν ο Βλάσσης Καμπούρογλου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην Τζακάρτα της Ινδονησίας τον Οκτώβρη του 2012.

Οι ανακριτές φέρονται να εντόπισαν σχεδόν 10 εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμό του Μιχάλη Μιχαηλίδη στην Κύπρο με συνδικαιούχο τον πατέρα του Ντίνο. Από αυτά τα 7 φέρονται να προέρχονται από την εταιρία BEESTONκαι τα υπόλοιπα από τον Φουάντ Αλ Ζαγιάντ. Ετσι όσον αφορά τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου θα κινηθεί η διαδικασία μέσω ΥΠΕΞ για να κληθεί σε απολογία, ενώ ο γιος του που έχει και ελληνική υπηκοότητα θα κληθεί απευθείας από τους ανακριτές.

Πάντως στην κατάθεσή του ο Νίκος Ζήγρας, κατηγορούμενος για την υπόθεση, είχε κατονομάσει ως φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς του σκανδάλου τον Ακη Τσοχατζόπουλο, τον Βλάση Καμπούρογλου, τον Φαούντ Αλ Ζαγιάντ, αλλά και τον Ντίνο Μιχαηλίδη, πρώην υπουργό Εσωτερικών της κυπριακής κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον Νικόλαο Ζήγρα, οι τελικοί αποδέκτες του συνόλου των χρημάτων, που προέρχονται από δωροδοκίες για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων, είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο επί χρόνια στενός του συνεργάτης, Γιάννης Σμπώκος. Κατά τον Ν. Ζήγρα, ο Ντίνος Μιχαηλίδης είναι πρόσωπο - κλειδί στην όλη υπόθεση καθώς φέρεται να μετέφερε τουλάχιστον 4 φορές ο ίδιος μεγάλα χρηματικά ποσά με βαλίτσες στην Ελλάδα. Ο πρώην υπουργός της κυπριακής κυβέρνησης, σύμφωνα με τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, μετέφερε όλες τις επιταγές, που προέρχονταν από τον Φαούντ Αλ Ζαγιάντ και τον Βλάση Καμπούρογλου. Η διακίνηση των επιταγών με το «μαύρο» πολιτικό χρήμα γινόταν σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ παράλληλα υπεύθυνος για μεταφορές μεγάλων χρηματικών ποσών ήταν ο Γιάννης Σμπώκ��ς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top