Σε αντιπυρική σύσκεψη ο Σαμαράς: Θα είμαι πολύ αυστηρός σε αδυναμίες ή αδράνεια

«Περιμένουμε την πιο γόνιμη τουριστική περίοδο φέτος»

Σε αντιπυρική σύσκεψη ο Σαμαράς: Θα είμαι πολύ αυστηρός σε αδυναμίες ή αδράνεια

«Η Πολιτεία έχει προετοιμαστεί από νωρίς για να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές που χρόνια καταστρέφουν τον φυσικό μας πλούτο και υπονομεύουν την οικονομία μας» τόνισε ο πρωθυπουργός ο οποίος προήδρευσε σε σύσκεψη για την αντιπυρική ασφάλεια στο Μαξίμου.

«Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο, παρά πολύ θερμό καλοκαίρι. Έχουμε, όμως, μπροστά μας και την πιο γόνιμη τουριστική περίοδο στην ιστορία της χώρας. Περιμένουμε περισσότερους από 17 εκ. τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο. Η επιλογή της χώρας μας από τους τουρίστες είναι προϊόν σκληρής προετοιμασίας και ταυτόχρονα ψήφος εμπιστοσύνης για την Ελλάδα και βαθιά ανάσα για την οικονομία μας» συμπλήρωσε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι δε θα ανεχθεί ολιγωρία στην πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

«Θα είμαι πολύ αυστηρός αν εντοπίσω αδυναμίες και αδράνεια του κεντρικού μηχανισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης στην πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Ζητώ όμως από τον κάθε πολίτη χωριστά και τη βοήθεια του για να προστατέψει το φυσικό μας πλούτο, το κοινό μας σπίτι» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος κατέληξε λέγοντας πως η Πολιτεία θα κάνει το καθήκον της και «είμαι βέβαιος ότι το ίδιο θα κάνει και ο κάθε ένας και η κάθε μία ξεχωριστά».

«Περιμένουμε να έχουμε την καλύτερη τουριστική περίοδο που υπήρξε ποτέ, άνω των 17 εκ. τουριστών. Δεδομένου ότι η φετινή σεζόν θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη βάσει των προβλέψεων των αρμοδίων οργανισμών, υπήρξε συντονισμός μεταξύ των υπουργείων για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Νίκος Δένδιας, μετά το τέλος της σύσκεψης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top