Ενοχλημένος ο Ρουπακιώτης: Να καταλάβουν μερικοί ότι είναι κυβέρνηση τριών κομμάτων

«Ουδείς με ενημέρωσε για την απόσυρση του νομοσχεδίου για τον ρατσισμό»

Ενοχλημένος ο Ρουπακιώτης: Να καταλάβουν μερικοί ότι είναι κυβέρνηση τριών κομμάτων

Ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση στέλνει ο Αντώνης Ρουπακιώτης διαμηνύοντας πως «κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι είναι κυβέρνηση τριών κομμάτων και όχι ενός».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στον Αθήνα 9,84, δήλωσε ότι κανείς δεν τον ενημέρωσε για την απόσυρση του νομοσχεδίου και πρόσθεσε: «Επιλέγω να υπερασπιστώ το έργο μας και απευθύνω παράκληση: Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι είναι κυβέρνηση τριών κομμάτων και όχι ενός. Δεύτερον, κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι οι υπουργοί των τριών κομμάτων ή τουλάχιστον οι υπουργοί που πρότεινε η Δημοκρατική Αριστερά ή τουλάχιστον εγώ, δουλεύω για τη συνοχή της κυβέρνησης και στο πεδίο μου, στην ευθύνη του υπουργείου Δικαιοσύνης, είμαι υπουργός Δικαιοσύνης, με τις δικαιοπολιτικές μου αναφορές, οι οποίες δεν διεκδικούν να διαμορφώσουν ένα ιδεολογικό πεδίο μακριά από αυτό που η κοινωνία ζητάει και οι ανάγκες απαιτούν».

Ο ίδιος, ξεκαθάρισε ότι δεν απευθύνεται στον πρωθυπουργό και κάλεσε αυτούς που πρέπει «να προσέξουν στη συμπεριφορά τους, όποιοι είναι αυτοί».

Τέλος, αν��φερόμενος σε δημοσιεύματα για νομοσχέδιο βάσει του οποίου θα εκποιούνται οι περιουσίες των υποδίκων για «ξέπλυμα» χρήματος: «Ο βασικός άξονας είναι ότι μέχρι τώρα υπήρχε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων εκείνων οι οποίοι ήταν ύποπτοι για διάπραξη συγκεκριμένων εγκλημάτων. Και εκεί πάγωναν αυτά. Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε συνεργασία με άλλα υπουργεία επιδιώκει, αφού έτσι κι αλλιώς είναι κατασχεμένα και παγώνουν, να έχει τη δυνατότητα το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και οι ΟΤΑ να τα αξιοποιούν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top