Συλλογική σύμβαση εργασίας: Κάντο όπως… οι τράπεζες, λέει ο Γιάννης Βρούτσης!

«Να επιδείξουν ωριμότητα εργαζόμενοι και εργοδότες»

Να έχουν την ίδια θετική κατάληξη με τις διαπραγματεύσεις της ΟΤΟΕ με την Ένωση Ελληνικών τραπεζών εύχεται οι διαπραγματεύσεις για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ο Γιάννης Βρούτσης.

«Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΟΤΟΕ και Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κατέληξαν σε συμφωνία, στην οποία περιλαμβάνονται όχι μόνο μισθολογικά ��αι θεσμικά ζητήματα του κλάδου, αλλά και ρήτρα προστασίας της απασχόλησης» τόνισε ο υπουργός Εργασίας και συμπλήρωσε: «Η εξέλιξη αυτή υποδηλώνει τις σημαντικές δυνατότητες που έχουν οι κοινωνικοί εταίροι, στο νέο θεσμικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στο χώρο των εργασιακών σχέσεων, να αυτενεργούν και να λαμβάνουν συναινετικές και ώριμες αποφάσεις για την προστασία της απασχόλησης, για την κοινωνική ηρεμία και συνοχή».

Ο ίδιος ευχήθηκε να τελεσφορήσουν επιτυχώς και οι διαπραγματεύσεις για την ΕΓΣΕΕ: «Εύχομαι και ελπίζω ότι την ίδια θετική κατάληξη θα έχουν και οι διαπραγματεύσεις για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Και οι δύο πλευρές, εργαζόμενοι και εργοδότες, μπορούν και πρέπει να επιδείξουν ωριμότητα, αμοιβαία εμπιστοσύνη και υπευθυνότητα απέναντι στον τεράστιο αριθμό εργαζομένων και επιχειρήσεων που εκπροσωπούν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top