Στα 330 εκ. ευρώ αντί… 3,6 δισ. ευρώ το έλλειμμα για το α’ τρίμηνο

Εντός στόχων και με το… παραπάνω ο προϋπολογισμός

Εντός στόχων και με το παραπάνω βρίσκεται ο προϋπολογισμός.

Στο πρώτο τετράμηνο (Ιανουάριος – Απρίλιος) του 2013 το πρωτογενές έλλειμμα χάρης τη δραστική συγκράτηση των δαπανών διαμορφώθηκε σε μόλις 330 εκ. ευρώ όταν ο στόχος ήταν… 3,6 δισ. ευρώ!

«Οι θυσίες της ελληνικής κοινωνίας βελτιώνουν τα δημοσιονομικά της χώρας. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε όμως γιατί είναι αρκετά αυτά που πρέπει να γίνουν ακόμη» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για το τετράμηνο Ιανουαρίου–Απριλίου, στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού παρουσιάζεται έλλειμμα ύψους 2,449 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 9,148 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012 και στόχου για έλλειμμα 5,740 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 15,719 δισ. ευρώ, ενώ οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν στα 18,168 δισ. ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top