Απολύσεις στο Δημόσιο: Τρέχει και δε φθάνει η κυβέρνηση - Οι οργανισμοί που καταργούνται

«Δεν βγαίνουν» 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι – Φεύγουν επιστολές από το Μαξίμου

Σε έναν διπλό αγώνα, να συμφωνήσει με τους αρμόδιους υπουργούς τα προς κατάργηση νομικά πρόσωπα και, ταυτόχρονα, να εξασφαλίσει τον αριθμό των 2.000 υπαλλήλων που βάσει μνημονιακών υποχρεώσεων θα αποχωρήσουν άμεσα από τις θέσεις τους, έχει αποδυθεί η κυβέρνηση, καθώς οι προθεσμίες εξαντλούνται.

Μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού για να αντιμετωπιστεί η δυστοκία, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης ανέλαβε να αποστείλει από σήμερα επιστολές προς όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς προκειμένου να οριστικοποιηθεί το ταχύτερο η σχετική λίστα με τα πρώτα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που θα τεθούν σε λύση και το προσωπικό τους θα απολυθεί.

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνουν όχι μόνον φορείς που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν αλλά ακόμη και ανώνυμες εταιρείες που βρίσκονται ήδη προς ιδιωτικοποίηση στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ (ΟΔΙΕ, Αμυντικά Συστήματα) και στις οποίες θα επιδιωχθεί η μείωση του προσωπικού. Σε αυτή την περίπτωση, μάλιστα, οι κινήσεις της κυβέρνησης δεν αποκλείεται να επηρεάσουν θετικά και το τίμημα των ιδιωτικοποιήσεων.

Οι οργανισμοί που βάζουν «λουκέτο»

Σειρά ερευνητικών κέντρων, «ακαδημίες» και ιδρύματα που δημιουργήθηκαν από τη Βουλή των Ελλήνων χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο, αλλά και ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος περιλαμβάνει η λίστα με τους επικρατέστέρους (μέχρι στιγμής) προς κατάργηση φορείς που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση. Σύμφωνα με στελέχη του Μαξίμου, πάντως, η διαδικασία «ακτινογράφησης» των φορέων βρίσκεται ακόμη σε πλήρη εξέλιξη.

Ωστόσο, ισχυρή «υποψηφιότητα» έχουν θέσει οι οργανισμοί: Ηλεκτρομηχανική Κύμης ΕΠΕ, Κέντρο Μελετών Ασφαλείας, Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών, Κέντρο Ερευνών για θέματα Ισότητας, Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, Οργανισμός, Δ��εξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας, Μητροπολιτικός Φορέας Ανάπλασης και Διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών Αττικής, Εθνικό Κέντρο Ερευνας-Πρόληψης και Θεραπείας Σακχαρώδους Διαβήτη, Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού, Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Δικονομικών Μελετών, Εθνικό ίδρυμα Ερευνών «Θ. Κολοκοτρώνης», Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας, Κεφάλαιο Επιχ. Συμμετοχών Υψηλής Τεχνολογίας Α.Ε. και Ινστιτούτο Νησιωτικής Πολιτικής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top