Παναγιωτόπουλος: Οι τύχες του Ελληνισμού όπου κι αν υπάρχει είναι αλληλένδετες

Συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας της Κύπρου Φώτη Φωτίου

«Οι τύχες του Ελληνισμού οπουδήποτε και αν υπάρχει είναι αλληλένδετες και ταυτόσημες. Και εν προκειμένω μιλάμε για την κοινή πορεία και τις τύχες του Ελλαδικού Ελληνισμού και του Κυπριακού Ελληνισμού» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος μετά τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Φώτη Φωτίου.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα «κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες» θα εγγυάται την ασφάλεια, την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Κύπρου, ενώ με τον κ. Φωτίου αναφέρθηκαν και σε θέματα ενεργειακής ασφάλειας στην περιοχή.

Ο κ. Φωτίου ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Παναγιωτόπουλο για όσα έχει προσφέρει στην Κύπρο από διάφορες θέσεις και μάλιστα αστειεύτηκε λέγοντας πως στη Μεγαλόνησο τον φωνάζουν «Κύπριο».

«Θέλω να πω ότι πάντοτε η Ελλάδα ήταν ο σταθερός, ο μόνιμος συμπαραστάτης για την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου» συμπλήρωσε ο κ. Φωτίου, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών παραμένουν στενότατες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top