Άστραψε και βρόντηξε o Άκης: Θα μιλήσω για όλα. Θα βγουν όλα. Θα ανοίξουν όλοι οι φάκελοι

Δείτε τι είπε ο Τσοχατζόπουλος στους δημοσιογράφους -BINTEO

​Πρώτη δημοσίευση:11:10

Καρφιά στους πολιτικούς που τον διαδέχθηκαν στο υπουργείο Άμυνας έριξε σε κατ΄ιδίαν συζήτηση με τους δημοσιογράφους, στο διάλειμμα της δίκης του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, εκφράζοντας την πρόθεση του να μιλήσει για όλους και για όλα.

«Η βουλή έπρεπε να κάνει πλήρη κοινοβουλευτικό έλεγχο σε όλο το θέμα των υποβρυχίων, κυρίως για τη μη υλοποίηση των συμβάσεων και τι έχασε από αυτό το Δημόσιο. Η σύμβαση συνεχιζόταν κανονικά όσο ήμουν εγώ. Αυτό δεν είναι σκάνδαλο; Σκάνδαλο είναι μόνο αυτό που λένε για μένα; Δωροδοκία και ξέπλυμα; Αλλά θα μιλήσουμε για όλα. Θα βγουν όλα. Θα ανοίξουν όλοι οι φάκελοι. Μόνο η αλήθεια βοηθάει» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Νωρίτερα.....

Ο κος Τσοχατζόπουλος βρέθηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου δικάζεται με 18 ακόμη άτομα για την υπόθεση ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος από τα εξοπλιστικά προγράμματα, χωρίς τη σύζυγο του Βίκυ Σταμάτη, η οποία όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr αντιμετωπίζει σύμφωνα με τον συνήγορο της κ Α. Κούγια, σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Εν τω μεταξύ, την απόρριψη των ενστάσεων των συνηγόρων υπεράσπισης πως ο εντολέας τους κάθεται στο εδώλιο για πράξη προερχόμενη από αδίκημα (δωροδοκία) που έχει παραγραφεί, πρότεινε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Γεωργία Αδηλίνη, η οποία υποστήριξε ότι το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που τους αποδίδεται είναι αυτοτελές και συνεπώς υφίσταται ασχέτως αν το βασικό αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας του πρώην υπουργού έχει παραγραφεί ή όχι.

«Υπάρχει διάχυτη η απαίτηση του λαού να τιμωρηθούν όσοι οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση. Η αναστήλωση των θεσμών γίνεται μόνο με την προστασία τους, εμείς είμαστε προσηλωμένοι στο Σύνταγμα και τους νόμους. Δεν αναζητούμε εξιλαστήρια θύματα ούτε θα επιτρέψουμε παράπλευρες απώλειες. Εμείς είμαστε εδώ για να φυλάττουμε Θερμοπύλες. Στόχος μας η απονομή της Δικαιοσύνης και όχι η καταδίκη αθώων» πρόσθεσε η εισαγγελέας Γεωργία Αδηλίνη.

Αντίστοιχα απορριπτική ήταν η πρόταση της εισαγγελικής λειτουργού και για τις ενστάσεις περί παράνομης κλήτευσης του πρώην υπουργού αλλά και περί εκκρεμοδικίας η οποία κατά τους συνηγόρους συνίσταται στην παράλληλη δίωξη που είχε ασκηθεί για το ίδιο ��δίκημα από τη Βουλή.

Βάσει των εισηγήσεων των δύο εισαγγελέων, το δικαστήριο πρέπει να απορρίψει και την ένσταση της Βίκυς Σταμάτη περί μη εφαρμογής του ελληνικού ποινικού κώδικα, καθώς το έγκλημα που της καταλογίζεται τελέστηκε στην Ελβετία, όπου είχε λογαριασμό.
Στην υπεράσπιση του πρώην υπουργού «απάντησε» και ο αναπληρωτής εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος: «Απαντώ στον συνήγορο. Ο εισαγγελέας, γι' αυτό βρίσκεται εδώ. Έχει την υποχρέωση να αναζητήσει την αληθινή κατάσταση. Έχει υποχρέωση να συμβάλει στην ανεύρεση της αλήθειας. Αναζητών, όχι μόνο τα στοιχεία της ενοχής αλλά και της αθωότητας των κατηγορουμένων. Ο εισαγγελέας έχει κλειστά τα ώτα στις περιρρέουσες ατμόσφα��ρες. Υπάρχει μόνο η διαδικασία και ό,τι προκύψει από αυτήν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά υποβλήθηκαν 8 ενστάσεις για τις οποίες οι εισαγγελείς ζήτησαν να γίνει δεκτή μόνο μια, που υποβλήθηκε από τον κατηγορούμενο Νίκο Γεωργουλάκη ο οποίος εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης εξωχώριας (offshore) εταιρείας. Η ένστασή του αφορούσε προανακριτική του κατάθεση, η οποία ζήτησε να μην ληφθεί υπόψη.

Υπενθυμίζουμε πως χθες η δίκη διακόπηκε κατόπιν σωρείας ενστάσεων από τους συνηγόρους του πρώην υπουργού. Το δικαστήριο απέρριψε την πρώτη ένσταση της υπεράσπισης για την μη παράσταση του ελληνικού δημοσίου στη δίκη καθώς οι δικαστές έκριναν ότι νόμι��α παρίσταται το ελληνικό Δημόσιο που ζητεί αποζημίωση για τη βλάβη που υπέστη από τους κατηγορούμενους.

Η Βίκυ Σταμάτη υποστήριξε μέσω του συνηγόρου της ότι είναι κρατούμενη παρανόμως και έχει υποστεί βλάβη στην υγεία της.

Βίντεο star

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top