Κόμμα «Δραχμής Πέντε Αστέρων» από τον Θόδωρο Κατσανέβα!

Ζητά δημοψήφισμα για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα

Πολιτικό σχηματισμό με το όνομα «Δραχμή, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων» ίδρυσε ο Θεόδωρος Κατσανέβας, πρώην γαμπρός του Ανδρέα Παπανδρέου και πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, με αίτημα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα και προφανή συσχετισμό με την κίνηση του ιταλού κωμικού Μπέπε Γκρίλο!

«Ανατροπή του Μνημονίου, η επιστροφή στη δραχμή, η αυτοδύναμη ανάπτυξη, η εθνική αξιοπρέπεια και η κοινωνική δικαιοσύνη» είναι οι πέντε βασικές θέσεις του κόμματος, ενώ όρος είναι για τα μέλη του να μην έχουν ανάμειξη στην «μνημονιακή υποτέλεια».
Ο ιδρυτής του υποστηρίζει ότι ο πολιτικός σχηματισμός εκφράζει «τον πατριωτικό σοσιαλισμό με ��νθρώπινο πρόσωπο, με κοινωνική αλληλεγγύη, με αποτελεσματικότητα, εντιμότητα, διαφάνεια και αξιοκρατία, με ευαισθησία για το περιβάλλον και τους μη-προνομιούχους πολίτες, με προσήλωση στην αυτοδύναμη ανάπτυξη της χώρας, στην εγχώρια παραγωγή, την απαλλαγή από την υποτέλεια των δανεικών».

Παράλληλα «αρνείται τον εθνομηδενισμό, την ισοπεδωτική πολυπολιτισμική παγκοσμιοποίηση. Αντιστέκεται στην επέλαση του νεογερμανικού ιμπεριαλισμού, του διεθνούς καζινο-καπιταλισμού, στη σύγχρονη διεθνή ‘Ιερή Συμμαχία’ της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας του τζόγου που απομυζά την πραγματική οικονομία του ανθρώπινου μόχθου» και υποστηρίζει ότι «έχει καταστρώσει συγκροτημένο σχέδιο συντεταγμένης εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, ��πιστροφή στο εθνικό νόμισμα» κλπ.

Στόχος επίσης η προώθηση της συμμαχίας των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, με προοπτική την έξοδο της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου από το ευρώ, τη χαλαρή συναλλαγματική σύνδεση των νομισμάτων τους και τη δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου.

​​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top