Ανταλλαγή πληροφοριών προτείνει ο Μπαρόζο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Με επιστολή του ενόψει της συνόδου κορυφής

Επιστολή ενόψει της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. στις 22 Μαΐου απέστειλε προς τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τους αρχηγούς κυβερνήσεων που θα συμμετάσχουν σε αυτήν, ο πρόεδρος της Κομισιόν Μπαρόζο, με την οποία επισημαίνει τα δύο από τα βασικά ζητήματα της ατζέντας, την ενέργεια και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Για το δεύτερο ζήτημα μάλιστα, ο Μπαρόζο προτείνει ως λύση την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών. «Για πολλά χρόνια, η ΕΕ θέτει την αρχή της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών στο επίκεντρο της προσέγγισής της. Είναι σημαντικό να επεκταθεί η αρχή αυτή σε όλες τις μορφές εισοδήματος. Για τον λόγο αυτόν, ανακοινώνω με μεγάλη ικανοποίηση ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποβάλει νομοθετική πρόταση με σκοπό την επέκταση του πεδίου εφαρμογής της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών στο πλαίσιο της οδηγίας περί διοικητικής συνεργασίας. Αυτό θα εξασφαλίσει την πλήρη και συνεπή κάλυψη όλων των τύπων εισοδήματος σε όλα τα κράτη μέλη» αναφέρει στην επιστολή του.

Για το ίδιο ζήτημα επισημαίνει ότι «σε εποχή δημοσιονομικής εξυγίανσης, τα κράτη μέλη δεν μεγιστοποιούν τα φορολογικά έσοδα που θα μπορούσαν να έχουν και το ζήτημα της δίκαιης μεταχείρισης έχει σαφώς τεθεί στην ημερήσια διάταξη».

Για το ζήτημα της ενέργειας χαρακτηρίζει «απολύτως απαραίτητη» την ολοκλήρωση «μιας πλήρως λειτουργούσας, διασυνδε��εμένης και ολοκληρωμένης εσωτερικής αγοράς ενέργειας, η οποία είναι καθοριστικός παράγοντας για την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης και δεν πρέπει να είναι κατακερματισμένη» και ζητά την διευκόλυνση βιώσιμων ιδιωτικών και δημοσίων επενδύσεων στην ενεργειακή υποδομή.

​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top