Δριμεία κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ερωτηματολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων

Με δήλωση του τομεάρχη Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μητρόπουλου

Δριμεία κριτική από τον  ΣΥΡΙΖΑ στο ερωτηματολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων
Δριμεία κριτική στο ερωτηματολόγιο και στο σχέδιο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ με δήλωση του αρμόδιου τομεάρχη Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αλέξη Μητρόπουλου.
Στη δήλωσή του ο κ. Μητρόπουλος κάνει λόγο για ένα «θεσμικό πλαίσιο – φενάκη», όπως και για τη χρήση ευρηματικών ευφημισμών και παρωχημένων θεσμών από τη συγκυβέρνηση, την οποία κατηγορεί ότι «προωθεί ακάθεκτα το σκληρό μνημονιακό στόχο για μαζικές απολύσεις και δραστικό περιορισμό των κοινωνικών υπηρεσιών του ελληνικού κράτους».

Ο κ. Μητρόπουλος αναφέρεται επίσης σε «ερωτηματολόγια αυτονόητα, πολλές φορές παιδαριώδη και απαξιωτικά για τους αξιοπρεπείς και φιλόπονους δημοσίους υπαλλήλους των οποίων τις απαντήσεις ένα σύγχρονο κράτος διαθέτει ή όφειλε να διαθέτει», ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και ότι «επιχειρεί να δημιουργήσει ένα μόνιμο μηχανισμό συρρίκνωσης των δομών του και σταθερή δεξαμενή των προς απόλυση και υπηρεσιακή υποβάθμιση υπαλλήλων».

Ο τομεάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει στην ανακοίνωσή του:

«Τα αναχρονιστικά ερωτηματολόγια και οι «φόρμες αξιολόγησης» που αξιοποιήθηκαν αρκετές δεκαετίες πριν σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη, ανεπιτυχώς, δεν αντιμετωπίζουν τα μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης.

Η νέα δημόσια διοίκηση δεν μπορεί να σχεδιάζεται στο κοινωνικό κενό, με τους περιορισμένους πόρους (το ανώτατο μέχρι 9% του ΑΕΠ) και τα τεχνοκρατικά οργανογράμματα που επέβαλαν οι δανειστές μας (Ν. 4046/12).

Η νέα ελληνική δημόσια διοίκηση είναι υπόθεση του κυρίαρχου ελληνικού λαού και του υψηλά εξειδικευμένου και φιλότιμου ανθρώπινου δυναμικού του».

​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top