ΔΗΜΑΡ: «Καταστροφική μία απεργία στις εξετάσεις»

Ζητά και από το υπουργείο να αναζητήσει άλλα μέτρα για το ωράριο

«Επιζήμια για το κοινωνικό σύνολο και καταστροφική για το κίνημα των εκπαιδευτικών» χαρακτηρίζει η ΔΗΜΑΡ μία απεργία μέσα στις εξετάσεις, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του τομέα Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ. ενόψει της συνάντησης της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο.

Στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ επισημαίνεται ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν, όπως και οι άλλοι εργαζόμενοι, υποστεί σημαντική μείωση στις αποδοχές τους, αλλά και υποβάθμιση στις συνθήκες της εργασίας τους, αλλά τους καλεί να έρθουν σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας «προκειμένου να διασφαλιστούν στις εύλογες ανησυχίες τους αναφορικά με τις επιπτώσεις που θα έχει στην απασχόλησή τους το οριζόντιο μέτρο της αύξησης των ωρών διδασκαλίας».

Ο τομέας Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ καλεί επίσης το Υπουργείο Παιδείας να εξαντλήσει το περιθώριο που έχει για την κάλυψη των κενών των σχολείων χωρίς περαιτέρω επιδείνωση των συνθηκών εργασίας των εκπαιδευτικών: «Η Δημοκρατική Αριστερά έκανε εναλλακτικές προτάσεις στην κατεύθυνση αυτή αντιπροτείνοντας την άρση των αποσπάσεων, την εξάντληση του υπάρχοντος ωραρίου, την αξιοποίηση των δεύτερων πτυχίων που έχουν οι εκπαιδευτικοί σε ειδικότητες που υπάρχουν κενά, την επέκταση της δεύτερης και της τρίτης ανάθεσης διδασκαλίας και την επιμήκυνση του χρόνου παραμονής στην κλίμακα του ωραρίου».

Η ΔΗΜΑΡ καταλήγει στην ανακοίνωσή της: «Το σύνολο των μέτρων αυτών μπορεί να αποτρέψει το οριζόντιο μέτρο της αύξησης του ωραρίου που είναι προβληματικό καθώς θα δημιουργήσει πλεονάζον προσωπικό που θα χρειαστεί να μετακινείται από σχολείο σε σχολείο της ίδιας ή και διαφορετικής περιφέρειας».

​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top