Βενιζέλος: Η Ελλάδα διάλεξε την ασφαλέστερη και λιγότερο επώδυνη λύση

Πρόταση για ευρωεκλογές: Κοινό ψηφοδέλτιο η κεντροαριστερά!

Βενιζέλος: Η Ελλάδα διάλεξε την ασφαλέστερη και λιγότερο επώδυνη λύση

Για πολύ επώδυνη λύση που επέλεξε η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός με το Μνημόνιο και τις μεταρρυθμίσεις αλλά «προφανώς λιγότερο επώδυνη και ασφαλέστερη από τη γραμμή της ασύντακτης χρεωκοπίας και της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε άρθρο του στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ με τίτλο «Μνημόνιο-αντιμνημόνιο: Το ψεύτικο δίπολο της κρίσης».

Ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή θα είχε οδηγήσει σε «τριτοκοσμικούς μισθούς και συντάξεις, με εξανεμισμένες τις καταθέσεις και την αξία των ακινήτων, χωρίς τραπεζικό σύστημα ικανό να χρηματοδοτήσει τις επιχειρήσεις, χωρίς ξένες επενδύσεις λόγω νομισματικής και γενικότερης αβεβαιότητας», ενώ εκτιμά ότι δεν καταλογίζονται δίκαια οι διαχρονικές ευθύνες για τα αίτια της κρίσης κάνοντας λόγο για «έλλειψη πολιτικής συναίνεσης και για δημαγωγική διαίρεση σε “μνημονιακές” και “αντιμνημονιακές” δυνάμεις».

Παράλληλα, δεν παραλείπει να αφήσει αιχμές για τη ΝΔ μιλώντας για ιστορικά ειρωνική αντίφαση να εμφανίζονταi ως εμπροσθοφυλακή «τώρα πλέον, δυνάμεις που διέπρεψαν στην “αντιμνημονιακή” ρητορεία της πρώτης φάσης».

Εξαπολύοντας, τέλος, επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής την οποία χαρακτηρίζει «ναζιστικό μόρφωμα», ο κ. Βενιζέλος επαναφέρει την πρότασή του για κοινή κάθοδο με την κεντροαριστερά, «αρχής γενομένης από το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top