Ο “Γολγοθάς” του Άκη συνεχίζεται - Στο εδώλιο ξανά ο πρώην υπουργός για τις μίζες

Ύστερα από 12 μέρες

Ο “Γολγοθάς” του Άκη συνεχίζεται - Στο εδώλιο ξανά ο πρώην υπουργός για τις μίζες

​Ξεκινά και πάλι σήμερα η ακροαματική διαδικασία για την πολύκροτη δίκη του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου που κατηγορείται ότι μαζί με ακόμη 28 άτομα, ανάμεσά τους η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, εισέπραξαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από μίζες και "ξέπλεναν" το μαύρο χρήμα μέσω off shore εταιρειών.

Μετά από 12 ημέρες διακοπή εν όψει Πάσχα, οι κατηγορούμενοι θα προσέλθουν εκ νέου στην αίθουσα τους Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, προκειμένου να συνεχιστεί η δίκη που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει τρεις μήνες. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι μάρτυρες υπεράσπισης είναι πάνω από 50, οι μάρτυρες κατηγορητηρίου 18 και οι συνήγοροι υπεράσπισης είναι πάνω από 50!!!

Το στίγμα της γραμμής που θα ακολουθήσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος το έχει δώσει ήδη, από την πρώτη ημέρα της δίκης του, όταν ενώπιον του δικαστηρίου αρνήθηκε κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται και ζήτησε την αποφυλάκιση της συζύγου και της κόρης του.

«Αρνούμαι κατηγορηματικά και απόλυτα το κατηγορητήριο, με το οποίο επιχειρείται συστηματικά να δοθεί η εντύπωση ότι υπάρχει μία παράνομη εγκληματική οργάνωση, μια συμμορία, που έχει σκοπό να ξεπλύνει μαύρο χρήμα και ότι δήθεν πίσω από αυτήν κρύβεται ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, που επί έξι χρόνια κάναμε το καλύτερο που μπορούσε να γίνει για τη χώρα» είπε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, που αντιμετωπίζει έως και 20 χρόνια φυλάκισης.

Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού θα δώσουν, όπως λένε, μία νομική μάχη που θα στηρίζεται στην παραγραφή.Πρακτικά αναμένεται να υποστηρίξουν ότι η κατηγορία περί δωροδοκίας σε βάρος του πρώην υπουργού έχει παραγραφεί και κατ’ επέκταση το ίδιο συμβαίνει και την κατηγορία για το ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος. Αντίθετα δικαστικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει νομολ��γία όπου το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα είναι διαρκές και όχι στιγμιαίο. Δηλαδή παραμένει όσο ο κατηγορούμενος κρατά τα στοιχεία ακίνητα ή λογαριασμούς προϊόντα της δραστηριότητας αυτής.

Οι συνήγοροι αναμένεται να ασκήσουν ενστάσεις με την έναρξη της διαδικασίας, ενώ οι δικαστές θα κληθούν να απαντήσουν και στην αίτηση της υπεράσπισης να αποβληθεί η πολιτική αγωγή του ελληνικού Δημοσίου, που παρέστη ζητώντας αποζημιώσεις από τους κατηγορούμενους.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η κατάθεση του ξαδέλφου του πρώην υπουργού, Νίκου Ζήγρα, ο οποίος είναι ο μοναδικός κατηγορούμενος που αποδέχθηκε την ενοχή του στην υπόθεση.

«Δηλώνω την ενοχή μου για τις κατηγορίες που έχω ομολογήσει στον ανακριτή, στην υπόθεση που με έχει εμπλέξει ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ζητώ συγγνώμη απ' όλο τον κόσμο και ζητώ την επιείκεια σας» είχε αναφέρει την πρώτη μέρα της δίκης της στην πρώτη τοποθέτηση του μετά το άκουσμα του κατηγορητηρίου!
Οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου θα απαντήσουν την Τετάρτη και στην ένσταση της υπεράσπισης για αποβολή του ελληνικού δημοσίου από την δίκη, το οποίο παρέστη ζητώντας αποζημίωση ύψους 1 εκατ. ευρώ από τον καθένα από τους 19 κατηγορουμένους.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top