Σίμος Κεδίκογλου: «Ιδανικός εταίρος για την Ελλάδα η Ρωσία»

"Χρειαζόμαστε άμεσα «καθαρό» χρήμα και όχι δάνεια"

Σίμος Κεδίκογλου: «Ιδανικός εταίρος για την Ελλάδα η Ρωσία»

Ιδανικό εταίρο της Ελλάδας παρουσίασε τη Ρωσία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σε συνέντευξη του στο ρωσικό δίκτυο Russia Today (RT).

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα «καθαρό» χρήμα και όχι δάνεια, κάτι που μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: με αύξηση των εξαγωγών και με προσέλκυση επενδύσεων. Και με τους δύο αυτούς τρόπους, η Ρωσία είναι ιδανικός εταίρος». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι γι' αυτόν το λόγο επελέγη η Ρωσία να είναι η πρώτη χώρα στην οποία παρουσιάζονται οι νέες ρυθμίσεις που προκύπτουν από την ψήφιση του επενδυτικού νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σχετικά με το αν η λιτότητα στην Ελλάδα φτάνει στο τέλος της, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Οι Έλληνες έχουν θυσιάσει πολλά. Το μέσο εισόδημα έχει μειωθεί κατά 30%. Αρκετά πια με τη λιτότητα. Χρειαζόμαστε ανάπτυξη, τη χρειαζόμαστε σαν τον αέρα τώρα. Ήμασταν σε ένα καθοδικό σπιράλ και καταφέραμε να το σταματήσουμε. Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε αρχίσει να ανεβαίνουμε ξανά».

Ακόμη, ο κ. Κεδίκογλου υποστηρίζει ότι έγιναν λάθη σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως το ότι προχώρησε η νομισματική ένωση πριν προχωρήσει η πολιτική και οικονομική ένωση, σχολιάζοντας: «Η ΕΕ πρέπει να αλλάξει, μαθαίνοντας από τα λάθη του παρελθόντος». Επίσης, σε σχετική ερώτηση επεσήμανε: «Πιστεύω πως η μεγαλύτερη τιμωρία για έναν πολιτικό είναι αυτό που γράφει γι' αυτόν η ιστορία».

Αναφερόμενος στα φαινόμενα νεοφασισμού και πολιτικής βίας στη χώρα, ο κ. Κεδίκογλου υπογραμμίζει ότι αυτά θα υποχωρήσουν αν καταφέρει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την ανεργία, σχολιάζοντας ότι η απελπισία είναι ο χειρότερος σύμβουλος.

Κλείνοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Τον περασμένο Νοέμβριο οι εταίροι μας εξέφρασαν αλληλεγγύη. Μας πρόσφεραν δάνεια πιθανόν με τους καλύτερους όρους στον κόσμο. Τώρα πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας. Πιστεύουμε ότι θα τελειώσουμε αυτή τη χρονιά ανοδικά και όλοι θα ξέρουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο».

Ο κ. Κεδίκογλου εξέφρασε την ��ισιοδοξία πως στο τέλος της χρονιάς όλοι θα συμφωνήσουν πως η Ελλάδα είναι στον σωστό δρόμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top