Νομοσχέδιο-Φωτιά για τον ρατσισμό: Μέχρι και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων θα είναι η ποινή!

3-6 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο έως 20.000 ευρώ

​Με στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του, φυλάκιση από 3 μήνες έως 6 χρόνια και πρόστιμο έως 20.000 ευρώ θα τιμωρούνται από εδώ και στο εξής όποιος ή όποιοι από πρόθεση, δημόσια , προφορικά ή δια του Τύπου ή του Διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή άλλον τρόπο προκαλούν ή διεγείρουν σε βιαιοπραγίες κατά ομάδας ή προσώπου που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την καταγωγή και τον γενετήσιο προσανατολισμό.

Τις ποινές για αυτά τα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης προς ψήφιση στη Βουλή μετά το Πάσχα.

Με τις ίδιες ποινές θα τιμωρούνται όσοι με τον ίδιο τρόπο αρνούνται ή εκμηδενίζουν τη σημασία των εγκλημάτων γενοκτονίας, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, των εγκλημάτων πολέμου, ναζισμού και φασισμού.

Εάν στις πράξεις αυτές υποπέσει αρχηγός κόμματος τότε περικόπτεται αυτομάτως, πέραν των άλλων ποινών και η κρατική χρηματοδότηση από το κόμμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top