Ν.Δένδιας:«Κριτήρια για αποκλεισμό μορφωμάτων όπως η Χρυσή Αυγή με τη συνταγματική αναθεώρηση»

«Μεγάλη επιτυχία» της ΕΛ.ΑΣ οι συλλήψεις των υπόπτων για συμμετοχή στους Πυρήνες

Με τη συνταγματική αναθεώρηση «υπάρχει η δυνατότητα να τεθούν κριτήρια που θα αποκλείουν την ύπαρξη τέτοιου είδους μορφωμάτων από το κομματικό μας σύστημα», εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στην Χρυσή Αυγή.

«Όποιος ταξιδέψει στο εξωτερικό και συζητήσει με ξένους αξιωματούχους αισθά��εται, όντως, ντροπή για το γεγονός ότι στην Ελλάδα διαθέτει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση-και μάλιστα αριθμητικά σημαντική- ένα νεοναζιστικό κόμμα. Ωστόσο, η καλύτερη αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής είναι η ανάκαμψη της οικονομίας», είπε ο κύριος Δένδιας.

Συνέχισε αναφερόμενος και στον ΣΥΡΙΖΑ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα του συνταγματικού τόξου, το οποίο δηλώνει ότι τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Δεν μπορώ όμως να κατανοήσω γιατί ανέχεται στελέχη με ακραίες απόψεις στο εσωτερικό του, όπως π.χ. υπέρ των κουκουλοφόρων. Όπως δεν κατανοώ για ποιόν λόγο στελέχη του χαρακτηρίζουν «ειδική οικιακής χρήσης» όσα βρέθηκαν στη βίλα Αμαλίας ή δηλώνουν ''αναρχικοί''».

Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο στις διαδηλώσεις να λαμβάνεται υπόψη η «γενική συνταγματική αρχή της αναλογικότητας», ώστε να μην μπορούν να κλείνουν τους κεντρικούς δρόμους 30-50 άτομα: «εξετάζουμε να μην μπορούν να κλείνουν διαδηλώσεις των 30-50 ατόμων μια ολόκληρη κεντρική αρτηρία», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «αυτό δεν αφορά σε καμία περίπτωση τις συγκεντρώσεις των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών φορέων, ή τις εκδηλώσεις γενικού χαρακτήρα, όπως η Πρωτομαγιά και το Πολυτεχνείο».

Για τις πρόσφατες συλλήψεις στο πλαίσιο των ερευνών για την τρομοκρατία είπε ότι «πρό��ειται για πολύ σημαντική επιτυχία της ΕΛΑΣ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας», αλλά τόνισε ότι «δεν χρειάζεται εφησυχασμός. Πρέπει να βρισκόμαστε πάντοτε σε εγρήγορση. Όπως σε εγρήγορση βρισκόμασ��αν, για πολύ συγκεκριμένους λόγους, όλες τις τελευταίες ημέρες και καταφέραμε να έχουμε αυτή την επιτυχία

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κύριος Δένδιας, έχει ως πρότυπο το μοντέλο Τζουλιάνι, το οποίο άλλαξε τη Νέα Υόρκη με την εφαρμογή του «νόμου και της τάξης», προσαρμοσμένο όμως στην ελληνική πραγματικότητα.

Τι είδους συνεργασία θα έχει με τις αμερικανικές Αρχές, μετά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ: «Τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη μια τεράστιας σημασίας νομοθετική πρωτοβουλία για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας και την προσαρμογή του τρόπου δράσης της στα σύγχρονα δεδομένα. Η πληροφόρηση για την εμπειρία της αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος στις ΗΠΑ από το FBI, όπως και η στρατηγική αντιμετώπισης κάθε είδους παραβατικότητας από την Αστυνομία της Νέας Υόρκης, αντιλαμβάνεστε ότι είναι εξαιρετικά χρήσιμη.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top