«Οι φυλακές για τους οικονομικούς μετανάστες ΔΕΝ θα είναι στρατόπεδα κράτησης»

Διαψεύδει τα δημοσιεύματα το υπουργείο Δικαιοσύνης

​Το υπουργείο Δικαιοσύνης διαψεύδει τα δημοσιεύματα που μιλο��ν για τη δημιουργία στρατοπέδων με στόχο την κράτηση οικονομικών εγκληματιών. Με σχετική ανακοίνωση του, το υπουργείο ναι μεν επιβεβαιώνει ότι ετοιμάζει σχετικές δομές για κρατουμένους για οικονομικά εγκλήματα και άλλες παραβάσεις, αλλά ξεκαθαρίζει πως οι νέες δομές σε καμία περίπτωση δεν αφορούν στρατόπεδα!

Το υπουργείο διευκρινίζει ότι «δεν διαπνέεται από λογικές κράτησης στρατοπεδικής αντίληψης» και οι υποδομές που ετοιμάζει για την επίλυση του προβλήματος του υπερπληθυσμού στις φυλακές της χώρας «σε καμία περίπτωση δεν αφορούν στρατόπεδα».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως η αποσυμφόρηση των φυλακών θα επιτευχθεί επίσης «με την εισαγωγική του ηλεκτρονικού βραχιολιού, με τη δημιουργία σχετικών δομών στις αγροτικές φυλακές και με την αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων ακινήτων του ελληνικού δημοσίου».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης:

«Από την πρώτη στιγμή πέραν των άλλων αλλαγών που προωθούμε όσον αφορά στο σωφρονιστικό σύστημα επιχειρούμε να διαχωρίσουμε τους κρατούμενους σε ��αριάς κι ήπιας παραβατικότητας κάνοντας πράξη ένα πάγιο αίτημα της επιστημονικής κοινότητας. Ο διαχωρισμός δεν αφορά μόνο όσους ήδη κρατούνται για οικονομικά εγκλήματα, αλλά και για πολλές άλλες παραβάσεις.

Αυτό θα το επιτύχουμε με την εισαγωγική του ηλεκτρονικού βραχιολιού, με τη δημιουργία σχετικών δομών στις αγροτικές φυλακές και με την αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων ακινήτων του ελληνικού δημοσίου. Σε καμία περίπτωση το υπουργείο δεν διαπνέεται από λογικές κράτησης στρατοπεδικής αντίληψης.

Οι δομές που ετοιμάζουμε και που σε καμία περίπτωση δεν αφορούν στρατόπεδα έχουν ως στόχο να ανακουφίσουν όσους ήδη κρατούνται στις συνωστισμένες ελληνικές φυλακές κι όχι να δημιουργήσουμε νέες εισροές προς τα καταστήματα κράτησης. Η φιλοσοφία είναι να αποσυμφωρήσουμε και να δημιουργήσουμε πιο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στις ελληνικές φυλακές.

Οι ενέργειες μας για την αναμόρφωση του σωφρονιστικού συστήματος κινούνται με γνώμονα την καλύτερη διαβίωση των κρατούμενων αλλά κυρίως την ασφάλεια των πολιτών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top