Προσδοκά… Ανάσταση της ελληνικής οικονομίας η Κομισιόν: Κάντε έναν ακόμη χρόνο υπομονή!

«Μικρότερη η ύφεση φέτος, αρχίζει η ανάπτυξη από το 2013»

Τελικά αυτό το περίφημο φως στο τούνελ όχι μόνο υπάρχει αλλά το βλέπει ήδη η… Κομισιόν!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση με τις εαρινές προβλέψεις και -μέρες που είναι- προσδοκά Ανάσταση... της ελληνικής οικονομίας από το 2014!

Ειδικότερα, η Κομισιόν προβλέπει ότι η ύφεση θα διαμορφωθεί φέτος στο 4,2% (από 4,4% που την τοποθετούσαν οι προηγούμενες προβλέψεις), σημαντικά μειωμένη σε σχέση με το 6,4% του 2012.

Την ίδια ώρα, και εδώ είναι το κρίσιμο στοιχείο, η Κομισιόν προβλέπει σταδιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας που θα αρχίσει από το 2014 με ανάπτυξη 0,6%, χάρη στην τόνωση της εμπιστοσύνης και της βελτίωσης της ρευστότητας.

Όπως τονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα είναι έκδηλη και οφείλεται στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και των προβλέψεων για τους δημοσιονομικούς στόχους, ενώ ενισχύεται από τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την επιστροφή των καταθέσεων.

Σε ό,τι αφορά την ανεργία, η Επιτροπή προβλέπει ότι φέτος θα «κλείσει» στο ανησυχητικά υψηλό 27%, ενώ το 2014 θα σημειώσει μικρή πτώση και θα διαμορφωθεί στο 26%.

Τέλος, η Επιτροπή προβλέπει ότι το χρέος θα φθάσει στο 175% το 2013 για να ξεκινήσεθι η πτωτική πορεία από το 2014.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top