Ξεσπαθώνει ο Πεταλωτής: Aπαράδεκτες οι διαρροές

Ο πρώην υπουργός μιλά για τις εξελίξεις του ΠΑΣΟΚ

​Για απαράδεκτες και ανεύθυνες διαρροές που δίνουν στοιχεία υπερβολικά και μη απαντήσιμα έκανε λόγο ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πεταλωτής, τονίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μία εικόνα που δεν είναι σωστή και σοβαρή.

«Μιλάμε όλοι για μία «μαύρη τρύπα» του ΠΑΣΟΚ στον έλεγχο 2004-2010 όταν πρόκειται για τις δανειακές υποχρεώσεις από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα», επεσήμανε ο κος Πεταλωτής, τονίζοντας ότι την ίδια «μαύρη» τρύπα έχει η ΝΔ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα, κατ' αναλογία των δυνάμεών του.

«Να μην μιλάμε με θόρυβο, να μιλάμε με ουσία και να κατατεθεί άμεσα το πόρισμα», είπε και πρόσθεσε: «Είναι θόρυβος λασπολογικός ότι αυτά τα χρήματα είναι κλεμμένα απ�� τον Παπανδρέου».

Μιλώντας στον alpha, ο Γιώργος Πεταλωτής τάχθηκε υπέρ της πλήρους διαφάνειας , ενώ ερωτώμενος για τοεάν αυτές οι διαρροές έχουν γίνει από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, είπε ότι δεν γνωρίζει ποιος τις έκανε, ωστόσο τόνισε: «Θέλω να πιστεύω ότι δεν δόθηκαν από το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν συμφέρει κανέναν να υπάρχει τέτοια κατάσταση».

«Δεν συμμερίζομαι τα σενάρια περί διάσπασης», είπε, επισημαίνοντας ότι σε αυτή την περίπτωση, θα επηρεαζόταν και η πορεία της κυβέρνησης και της χώρας.

Ο κος Πεταλωτής αναρωτήθηκε πώς το ΠΑΣΟΚ ανέχεται οι ελεγκτικές εταιρείες «να φυλλορροούν το μη τελειωμένο ακόμα πόρισμα στα δημοσιογραφικά γραφεία» και πρότεινε να γίνει έρευνα από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ για το θέμα.

«Να τελειώσουμε με το πόρισμα για να μην θεωρηθεί ότι θέλουμε να αποφύγουμε, να καταλογιστούν ευθύνες αν υπάρχουν και όπου υπάρχουν και να ανοίξει μια συζήτηση για την χρηματοδότηση των κομμάτων, πού πήγαν τα χρήματα, και να εφαρμοστεί μια διαύγεια και στα κομματικά ταμεία όπως έγινε στο δημόσιο τομέα. Καμία δαπάνη δηλαδή, αν δεν υπάρχει δημοσιότητα», κατέληξε ο κος Πεταλωτής.
Βίντεο alpha

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top