Προβάδισμα για ΣΥΡΙΖΑ σε νέα … πασχαλινή δημοσκόπηση!

Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή

​Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει η νέα δημοσκόπηση της ALCO που διενεργήθηκε στη Β’ Αθήνας για λογαριασμό του «thepaper.gr». Πιο συγκεκριμένα, από την έρευνα η οποία διεξήχθη από 17-21 Απριλίου και στην οποία συμμετείχαν μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων 1.000 ψηφοφόροι της Β’ Αθήνας, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται, συγκεντρώνοντας ποσοστό 16,4% έναντι 15,4% της Νέας Δημοκρατίας, με τη Χρυσή Αυγή να είναι στην τρίτη θέση με 9,7%. Ακολουθούν ΚΚΕ με 6%, ΠΑΣΟΚ με 5,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,2%, Δημοκρατική Αριστερά με 3,2% και Οικολόγοι Πράσινοι με 1,7%.

dimoskopisi2.jpg

Η αναγωγή των ποσοστών επί των εγκύρων δείχνει πως σε περίπτωση που διεξάγονταν τώρα εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάμβανε 19%, ενώ η Νέα Δημοκρατία 17,8%. Η Χρυσή Αυγή θα συγκέντρωνε ποσοστό 11,2%, ενώ το ΚΚΕ που βρίσκεται στο 7% . Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 6,3 και ακολουθούν Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,9% Δημοκρατική Αριστερά με 3,7% .

dimoskopisi.jpg

Από τον Αλέξη στον … Μιχαλολιάκο και από τον Βενιζέλο στον … Λοβέρδο!

tsipras---mixaloliakos-prosopa-ton-eklogon-gia-tous-xenousekpliktoi-sti-gallia-me-tin-anodo-tis-xrysis-avgis-1-315x236.jpg

Ένα σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από την δημοσκόπηση της ALCO, είναι οι μετακινήσεις ψηφοφόρων. Ένα μεγάλο ποσοστό της ΝΔ της τάξης του 7% φεύγει προς τη Χρυσή Αυγή, ενώ ένα ακόμη μεγαλύτερο, της τάξης του 7,6% φεύγει από το ΣΥΡΙΖΑ προς τη Χρυσή Αυγή.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει προς τα αριστερά του, καθώς ένα 2,5% δείχνει να ακολουθεί το κόμμα του Αλέκου Αλαβάνου (Σχέδιο Β���) αλλά και προς τα δεξιά του, αφού ένα επίσης 2,5% προτιμά το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου (Συμφωνία για Νέα Ελλάδα).

Το ΠΑΣΟΚ «χάνει» 8,8% των ψηφοφόρων του που επιλέγουν ΣΥΡΙΖΑ, 7% οδεύει προς την αποχή ενώ ένα ποσοστό επίσης του 7% δείχνει να επιλέγει το κόμμα Λοβέρδου.

Τρίτο κόμμα οι ...αναποφάσιστοι;;;;;

Την ίδια στιγμή, ένα σημαντικό ποσοστό των πολιτών (14,7%) δηλώνει αναποφάσιστο για την επιλογή του, ενώ το 9,6% των ερωτηθέντων απαντά πως θα ψηφίσει κάποιο άλλο κόμμα.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων διαμορφώνεται στο 17% επί των εγκύρων, ενώ οι πολίτες που επιλέγουν κάποιο άλλο κόμμα φτάνουν το 11,1%.

Στις συσπειρώσεις, τέλος, η Χρυσή Αυγή έχει πιάσει «ταβάνι» καθώς είναι στο 89%, ενώ ΝΔ (61%), ΣΥΡΙΖΑ (50%), ΠΑΣΟΚ (51%), ΑΝΕΛ (37%), ΔΗΜΑΡ (39%) δείχνουν να έχουν πολλά περιθώρια συσπείρωσης των ψηφοφόρων τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top