Τέλος στο… «πλυντήριο» των επίορκων με τις αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων

Θα μπορεί να ασκεί ένσταση πλέον ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης

Σε πλυντήριο αθωωτικών αποφάσεων ή ποινών που έρι��ναν στα μαλακά τους επίορκους είχαν μετατραπεί σε αρκετές περιπτώσεις τα πειθαρχικά συμβούλια στο δημόσιο του τελευταίους 12 μήνες καθώς είχε αφαιρεθεί το δικαίωμα στον γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης να ασκεί ένσταση στις αποφάσεις.

Πέντε ακόμα σοβαρές πειθαρχικές υποθέσεις στις όποιες τελικά οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι τιμωρήθηκαν με ελαφριές ποινές επειδή ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής δεν μπορούσε να ασκήσει ένσταση βάσει παλιότερου νομού που του αφαιρούσε το δικαίωμα, έφερε στο φως η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ.Χαρακτηριστικη περίπτωση ένας υπάλληλος στο ταμείο παρακαταθηκών και δάνειων που υπεξαίρεσε 55.000 και ένας εκπαιδευτικός του ΟΑΕΔ ο οποίος ως πρόεδρος της επιτροπής επέλεγε ως ωρομίσθια καθηγήτρια την κόρη του με πλαστό πτυχίο!"

"Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γίνει ένα πλυντήριο αθωωτικών αποφάσεων μερικές των οποίων εμφανίζονται στις εφημερίδες. Αυτό όμως διορθώθηκε με το καινούριο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε, μου ξαναδόθηκε δικαίωμα και ελπίζω σε βάθος χρόνου να μπορέσουμε να ασκήσουμε τη σωστή εφαρμογή του πειθαρχικού δικαίου "δήλωσε στο Star ο κ.Ρακιντζής. Αναμεσα στις καταγγελιες που φτανουν στο γενικο επιθεωρητ�� δημόσιας διοίκησης είναι και αυτές για υπαλλήλους που απουσιάζουν από τα γραφεία τους. "Δεν θα κυνηγούσα αυτούς τους κοπανατζήδες, θα κυνηγούσα τους προϊστάμενους που αφήνουν τους κοπανατζήδες να απουσιάζουν" συμπλήρωσε.

Οι περιπτώσεις επίορκων υπαλλήλων που έπεφταν στα μαλακά δεν τελειώνουν εδώ... όπως και οι καταγγελίες για δημοσίους υπαλλήλους που διαπράττουν πειθαρχικά αδικήματα.

​​​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top