Ρεπούση: Αντί για αύξηση ωραρίου, να σταματήσουν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών

«4.500 αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε αρχιεπισκοπή, κόμμα και βουλευτές»

Για κύμα αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε άσχετες υπηρεσίες και θέσεις την ώρα που τα σχολεία έχουν τεράστιες ελλείψεις έκανε λόγο η Μαρία Ρεπούση μιλώντας στον Σκάι.

«Φέτος είχαμε 4.500 αποσπάσεις εκπαιδευτικών εκτός σχολείων σε αρχιεπισκοπή, βουλευτές, κόμματα, κεντρικές υπηρεσίες» τόνισε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ σε τοποθέτησή της με αφορμή την προειδοποίηση της ΟΛΜΕ για κινητοποιήσεις εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση του ωραρίου τους.

Η κα Ρεπούση τόνισε ότι πρώτα πρέπει να κοιτάξουμε να υπάρξει ορθολογική αξιοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού και μετά να εξεταστεί εάν όντως χρειάζεται αύξηση των ωραρίου των εκπαιδευτικών. Παράλληλα, εξήγησε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν απασχολούνται μόνο 21 ώρες, όσες δηλαδή διδάσκουν: «Θέλουμε να μην αυξηθεί το ωράριο των εκπαιδευτικών, γιατί δεν έχουν μόνο 21 ώρες ωράριο την εβδομάδα, έχουν και άλλα καθήκοντα, αλλά και εργασία στο σπίτι».

Τέλος, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ πρότεινε να υπάρξουν δεύτερες και τρίτες θέσεις μαθημάτων και να αξιοποιηθούν οι καθηγητές με δεύτερο και τρίτο πτυχίο.