Σύσκεψη υπό Βρούτση στο Εργασίας για φαινόμενα τύπου «Μανωλάδας»

Παρόντες και βουλευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ από Ηλεία και Αχαΐα

Σύσκεψη υπό Βρούτση  στο Εργασίας  για φαινόμενα τύπου «Μανωλάδας»
Σύσκεψη για την αντιμετώπιση φαινομένων τύπου «Μανωλάδας» και των προβλημάτων που αφορούν την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας των εργατών γης, αλλά και τη στήριξη της παραγωγικής δραστηριότητας, συγκάλεσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στο υπουργείο του.
Στη σύσκεψη, συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κώστας Τζαβάρας, ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι βουλευτές Ηλείας Αυγερινοπούλου Διονυσία - Θεοδώρα (ΝΔ), Γιώργος Κοντογιάννης ( ΝΔ), Ιωάννης Κουτσούκος (ΠΑΣΟΚ), Ανδρέα�� Μαρίνος ( ΝΔ) και ο βουλευτής Αχαΐας Νικόλαος Τσούκαλης ( ΔΗΜΑΡ).

Παρευρέθησαν επίσης ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη, ο γενικός γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του υπουργείου Εσωτερικών Άγγελος Συρίγος, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο διοικητής του ΟΓΑ Δημήτρης Κοντός, καθώς και εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων.

«Αναγνωρίζουμε τη σημαντικότητα της παραγωγής φράουλας για την ανάπτυξη αλλά και την τοπική οικονομία ως ενός δυναμικού εξαγωγικού κλάδου», δήλωσε ο κ. Βρούτσης μετά τη σύσκεψη. Έκανε λόγο επίσης «για χρόνια και δύσκολη κατάσταση για τη διαχείριση της οποίας απαιτείται συνεργασία και κοινή προσπάθεια όλων των συναρμόδιων υπουργείων όσο και των τοπικών αρχών».

Ο υπουργός Εργασίας δεσμεύθηκε ότι θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για την εκπόνηση συνολικού σχεδίου που θα διασφαλίζει πρώτα απ' όλα τη νομιμότητα και τις αξιοπρεπείς συνθήκες στην εργασία και δεύτερον τη στήριξη της ίδιας της παραγωγικής δραστηριότητας.

​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top