Ράιχενμπαχ: πολύ μετριοπαθείς οι αντιδράσεις των Ελλήνων στα μέτρα!

Μας συγκρίνει με τους Γερμανούς που διαδηλώνουν για να πάρουν 6% αύξηση…

Ράιχενμπαχ: πολύ μετριοπαθείς οι  αντιδράσεις των Ελλήνων στα μέτρα!
Πολύ μετριοπαθείς χαρακτήρισε τις αντιδράσεις των Ελλήνων στα μέτρα ο επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ, κατά την ανεπίσημη ενημέρωση για την τριμηνιαία έκθεση της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα!

Μάλιστα, συνέκρινε τις αντιδράσεις των Ελλήνων για περικοπές κατά 50% των εισοδημάτων τους, με τις πολύ πιο έντονες κατά τον ίδιο κινητοποιήσεις των συνδικάτων στη Γερμανία , προκειμένου να πάρουν… 6% αύξηση.
Απαντώντας συγκεκριμένα σε Γερμανίδα δημοσιο��ράφο, που ρώτησε για τις χθεσινές διαδηλώσεις στην Αθήνα, ανέφερε ότι «αν τα Συνδικάτα στη Γερμανία διαδηλώνουν για να πάρουν αύξηση 6% στις αποδοχές τους, κάτι που τελικά πέτυχαν είναι απολύτως μετριοπαθείς οι αντιδράσεις των Ελλήνων που διαδηλώνουν ελάχιστα αν και έχουν υποστεί μειώσεις 50% στα εισοδήματά τους»!
Κατά τα άλλα ο Ράιχενμπαχ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία του με την ελληνική κυβέρνηση και την πορεία των μεταρρυθμίσεων, αν και επισήμανε ότι δεν είναι ικανοποιητικός ο ρυθμός είσπραξης εσόδων. Εξέφρασε επίσης την επιφύλαξή του για τα φορολογικά έσοδα. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα πάντως στη διοικητική μεταρρύθμιση, στην αξιολόγηση και αναδιοργάνωση στα υπουργεία.

Ο Ράιχενμπαχ προτείνει η διαδικασία αξιολόγησης-αναδιοργάνωσης να εφαρμοστεί σε ολόκληρη την ελληνική διοίκηση, συμπεριλαμβάνοντας τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες των υπουργείων, τα περιφερειακά και τοπικά επίπεδα του κράτους κλπ, σε μια διαδικασία που θα αφορά συνολικά προσωπικό άνω των 750.000 ατόμων.

Όπως ανέφερε, στην αρχική φάση οι ελληνικές αρχές θα καταρτίσουν σχέδιο δράσης για τη μεθοδολογία αξιολόγησης όλων των υπηρεσιών και φορέων, ενώ η διαδικασία της αξιολόγησης πρέπει να ξεκινήσει αμέσως μετά την κατάρτιση του εν λόγω σχεδίου, με πλήρη συντονισμό μεταξύ του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης (αρμόδιο για τη διοίκηση σε κεντρικό επίπεδο) και του Υπουργείου Εσωτερικών ( αρμόδιο για την διοίκηση σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο).

​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top