Νέα δημοσκόπηση: Σταθεροποιείται η ΝΔ, δυσπιστία για ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερη πτώση για ΠΑΣΟΚ, νιώθει «καυτή» την ανάσα του ΚΚΕ!

Νέα δημοσκόπηση: Σταθεροποιείται η ΝΔ, δυσπιστία για ΣΥΡΙΖΑ

​Τη ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού, τη σταθεροποίηση της ΝΔ στην πρώτη θέση (η οποία αντέχει παρά τη φθορά) και τη δυσπιστία ενός μεγάλου μέρους του εκλογικού σώματος για τον Αλέξη Τσίπρα έδειξε η νέα δημοσκόπηση της Alco για το Newsit που έγινε από τις 23 έως τις 26 Απριλίου (πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου).

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ έχει μια διαφορά 0,6% από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη Χρυσή Αυγή να παραμένει τρίτο κόμμα και το ΠΑΣΟΚ να κάνει… ελεύθερη πτώση και να κινδυνεύει να βρεθεί κάτω από το ΚΚΕ που κινείται ανοδικά. Εντύπωση προκαλεί το ποσοστό του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» (2%) αλλά και ο σχηματισμός του Αλέκου Αλαβάνου «Σχέδιο Β», που δεν έχει καν υποδομή ως κόμμα!

Ειδικότερα, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

ΝΔ 20,5%

ΣΥΡΙΖΑ 19,9%

Χρυσή Αυγή 9,3%

ΠΑΣΟΚ 5,5%

Ανεξάρτητοι Έλληνες 5%

ΚΚΕ 4,9%

ΔΗΜΑΡ 3,7%

Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα 2%

Σχέδιο Β 1,4%

Άλλο 5,2%

Λευκό 3,9%

Αποχή 8,1%

Αναποφάσιστοι 10,6%

Την ίδια ώρα, 6 στους 10 (62%) απαντούν ότι κινούμαστε προς τη λάθος κατεύθυνση για έξοδο από την κρίση, ωστόσο 5 σ��ους 10 (51%) θεωρούν ότι θα ήμαστε σε χειρότερη μοίρα αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ!

Στο ερώτημα, «ποιόν από τους Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό», ο κ. Σαμαράς συγκεντρώνει το 1/3 των απαντήσεων (35%), ενώ ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 21%. Ο «Κανένας», πάντως, θριαμβεύει με 44%...
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top