Προανήγγειλε τις απολύσεις ο Μανιτάκης, ποιους αφορά και πως οδηγούνται στην έξοδο

Στο στόχαστρο οι προσληφθέντες εκτός ΑΣΕΠ – Σε παράλληλη φάση η διαθεσιμότητα

Το… εναρκτήριο λάκτισμα για τις απολύσεις στο Δημόσιο έδωσε ο Αντώνης Μανιτάκης παρουσιάζοντας χθες, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο​, τα κριτήρια για την αξιολόγηση του προσωπικού στο Δημόσιο.

Ουσιαστικά, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προανήγγειλε σχετική νομοθετική παρέμβαση μετά το Πάσχα για τις 15.000 αποχωρήσεις από το Δημόσιο έως το 2014 (οι 4.000 εξ αυτών τη φετινή χρονιά), διαχωρίζοντας παράλληλά τη διαδικασία από την κινητικότητα που θα αφορά 25.000 υπαλλήλους.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον κ. Μανιτάκη οι μόνιμοι υπάλληλοι μπαίνουν σε καθεστώς προστασίας, ενώ στο «στόχαστρο» μπαίνουν οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου που έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ και ανήκουν στην υποχρεωτική ή Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και οι υπάλληλοι των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου που θα καταργηθούν.

Ήδη αναμένεται (πιθανόν πριν το Πάσχα) η ανακοίνωση των πρώτων οργανισμών και φορέων που καταργούνται, από τους οποίους θα προκύψουν και οι πρώτες απολύσεις περίπου 1.700-1.800 υπαλλήλων.

Την ίδια ώρα, η… μάχη στο πεδίο των επίορκων και των υπαλλήλων που προσλήφθηκαν με πλαστά δικαιολογητικά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τον κ. Μανιτάκη να υπερασπίζεται σθεναρά τις διατάξεις του νομοσχεδίου που προβλέπουν πως όσοι υπάλληλοι τιμωρούνται με οριστική παύση (ή υποβιβασμό) από τα πρωτοβάθμια πειθαρχικ�� συμβούλια θα μπορούν να καταθέσουν ένσταση μόνο στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top