«Μόνο η Μέρκελ πιστεύει ότι η λιτότητα λειτουργεί»

«Πυρά» από τον Μπενουά Αμόν

Ο Γάλλος υπουργός Προστασίας του Καταναλωτή, ο Σοσιαλιστής Μπενουά Αμόν, τόνισε ότι θα πρέπει «να τελειώνουμε με τις πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη». Όπως δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα «The Observer», ένας από τους λίγους που πιστεύουν ακόμη ότι οι πολιτικές αυτές λειτουργούν είναι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

«Είναι ώρα να τελειώνουμε με τις πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη. Μόνον η Μέρκελ, υποστηριζόμενη από ορισμένες χώρες του βορρά, πιστεύει ότι η λιτότητα λειτουργεί», είπε χαρακτηριστικά

«Η ενοχοποίηση της πολιτικής της λιτότητας θα προκαλέσει εντάσεις και πολιτικές διαφωνίες με τους Γερμανούς», πρόσθεσε ο υπουρ��ός στις δηλώσεις του στην βρετανική εφημερίδα.

Όμως «την απόρριψη της λιτότητας από την κοινή γνώμη την συμμερίζεται εφεξής η πλειονότητα των ηγετών και των οικονομολόγων», σημείωσε. «Η Γερμανία είναι η μόνη οικονομία που συνεχίζει να αντιστέκεται, να είναι αντίθετη, να ασκεί το βέτο της».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top