Οργισμένη απάντηση Μανιτάκη σε Τσίπρα

«Εμείς δεν εξευτελίζουμε το Σύνταγμα»

Οργισμένη ήταν η απάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, παρέθεσε παλιότερες δηλώσεις του Αντώνη Μανιτάκη και του Φώτη Κουβέλη, που τοποθετούνταν κατά των απολύσεων, για να καταλήξει: «Είστε πολιτικοί της ευθύνης, όπως φαίνεται από τα όσα λέγατε και όσα πράττετε τώρα».

Παίρνοντας το λόγο λοιπόν ο κύριος Μανιτάκης επισήμανε: «Τα όσα έγραψα και είπα κι εγώ κι ο κ. Κουβέλης δεν είναι παρά αυτά που αναφέρει ο κώδικας δημοσίων υπαλλήλων. Προφανώς τα εννοούσαμε. Και προφανώς τα επαναλαμβάνουμε γιατί τα πιστεύουμε. Και τα ξέραμε πριν από σας και έχουμε δώσει αγώνες γι’αυτά. Αγωνιζόμαστε και σήμερα, σε αντίξοες συνθήκες, παλεύοντας με δαίμονες και ανέμους, για να τα τηρήσουμε και παράλληλα να αναγεννήσουμε τη δημόσια διοίκηση και τη χώρα».

Επιπλέον, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι χρησιμοποιεί το Σύνταγμα για ιδιοτελείς σκοπούς και κατέληξε: «Για μας το Σύνταγμα είναι πάνω από την ιδεολογία μας και το προασπιζόμαστε».

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στον κ. Μανιτάκη, λέγοντας ότι κατανοεί τη δυσκολία στην οποία βρίσκεται και ότι τιμά την ιστορία του, ωστόσο σημείωσε ότι μοιάζει με τον Ντόκτορ Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ.

«Όταν εμείς λέγαμε ότι το μνημόνιο αναφέρει για υποχρεωτικές απομακρύνσεις, εσείς λέγατε για διαθεσιμότητα. Και τώρα σας χειροκροτούν αυτοί που έλεγαν εξ αρχής ότι οι απολύσεις στο δημόσιο είναι ένα ταμπού που πρέπει να καταργηθεί».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε, λέγοντας: «Κι εσείς επιλέγετε να κάνετε επίθεση κατά της Αριστεράς, ότι μεταχειριζόμαστε το Σύνταγμα. Τη στιγμή που δίνουμε αγώνα για την υπεράσπιση του Συντάγματος και την κοινωνική συνοχή. Αυτοί που δεν το κάνουν είναι αυτοί που το έχουν αντικαταστήσει μ�� το μνημόνιο τις επιταγές της τρόικας».

Επιπλέον, κατά τη δική του τοποθέτηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης επισήμανε: «Ο μέγας θεματοφύλακας του Συντάγματος» είναι αυτός που κατά τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντ.Ρουπακιώτη κατασκεύασε τη ρύθμιση που θα ακύρωνε τις δικαστικές αποφάσεις για ασφαλιστικά μέτρα για δημοσίους υπαλλήλους (κυρίως συμβασιούχους) που έχουν προσφύγει μετά την απομάκρυνσή τους από τη θέση τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top