Παρέμβαση Βενιζέλου και Κουβέλη για τον ανασχηματισμό με αιχμές για τα προβλήματα

Τι δηλώνουν για τον χαρακτήρα της κυβέρνησης και τις αλλαγές

Στο «σίριαλ» του ανασχηματισμού παρεμβαίνουν με δηλώσεις τους στην Real News ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σχετικά με τον χαρακτήρα που θα πρέπει να έχει η σύνθεση της νέας κυβέρνησης και τις αλλαγές που είναι χρήσιμο να γίνουν.
Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε:

«Χάρις στις θυσίες του ελληνικού λαού και το βαρύ πολιτικό κόστος που σηκώσαμε, η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε ελεγχόμενη κατάσταση μέσα σε μία Ευρώπη που συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα νευρική. Τώρα που έχει γίνει δεκτό διεθνώς ότι η Ελλάδα δεν αντέχει και δεν πρέπει να λάβουμε πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, τώρα που βαδίζουμε σε περαιτέρω μείωση του δημοσίου χρέους χάρη στα πρωτογενή πλεονάσματα που πετυχαίνουμε, το ζήτημα είναι να αναδειχθεί το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης ως εθνικός στρατηγικός στόχος. Η κυβέρνηση συνεργασίας των τριών κομμάτων αυτό τον στόχο πρέπει να υπηρετεί, και προγραμματικά και λειτουργικά. Και ως πολιτικό πλαίσιο και ως σχήμα».

Ο κ. Φ. Κουβέλης δήλωσε επίσης:

« Η λειτουργία της κυβέρνησης έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου. Ως εκ τούτου, επιβάλλεται να επιλυθούν άμεσα τα όποια προβλήματα λειτουργίας έχουν παρατηρηθεί και καταγραφεί. Η σύσταση ενός άτυπου συντονιστικού οργάνου θα ήταν χρήσιμη. Στο πλαίσιο αυτό χρειάζεται να δούμε και τις όποιες αλλαγές που πρέπει να υπάρξουν στο κυβερνητικό σχήμα, αποκλειστικά με αξιοκρατικά κριτήρια. Η παρατεταμένη συζήτηση και φιλολογία γύρω από τον ανασχηματισμό βλάπτει την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης».

​​​​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top