Ν. Δένδιας στο CNN: υπάρχει φως πλέον στο τούνελ για την ελληνική οικονομία

Τι δήλωσε για το μεταναστευτικό και τα κρούσματα ρατσισμού

Σε «φως στο τούνελ» που διακρίνεται για την ελληνική οικονομία σχετικά με την έξοδό της από την κρίση αναφέρθηκε ο υπουργός Δημόοσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδιας (ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ), μιλώντας στην εκπομπή Quest Means Business του CNN.
Σε ερώτηση σχετικά με τις απεργίες των εργαζομένων στην Ελλάδα και το ενδεχόμενο κοινωνικών αναταραχών, ο κ. Δένδιας απάντησε:
«Πρέπει πάντα να ανησυχεί κάποιος για τις απεργίες, ιδίως όταν πρόκειται για οικονομίες που βρίσκονται σε κρίση, όπως η Ελληνική. Ωστόσο πρέπει να πω ότι το καλοκαίρι αναμένουμε σημάδια ότι η Ελληνική οικονομία βγαίνει από την κρίση. Αναμένουμε ρεκόρ τουριστικών αφίξεων, γι’ αυτό επιτρέψτε μου να ελπίζω ότι δεν θα υπάρξουν άλλες απεργίες και εντέλει η Ελληνική οικονομία θα βγει από το τούνελ της κρίσης».

Όσον αφορά την παρατήρηση της δημοσιογράφου ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ύφεση έξι χρόνια τώρα, ο Έλληνας υπουργός επισήμανε: «Έχετε απόλυτο δίκιο που αναφέρετε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ύφεση τα τελευταία έξι χρόνια. Αυτό αποτελεί «ρεκόρ» για κάθε χώρα που γνωρίζω. Και επίσης το ποσοστό της ανεργίας ξεπερνάει το 25% και ιδίως στη νέα γενιά, που είναι κοντά στο 45% και ίσως ακόμα και περισσότερο. Λαμβάνοντας υπόψη αυτού του είδους τις αντιξοότητες, πιστεύω ότι η Ελληνική κοινωνία έχει επιδείξει κουράγιο και έχει επιβιώσει των δυσκολιών. Όμως πιστεύω ότι υπάρχουν σημάδια, υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ και η Ελληνική κοινωνία έχει επιτέλους δει αυτό το φως. Επομένως δεν περιμένω κάποιου είδους κοινωνικές αναταραχές στο μέλλον, δεδομένου φυσικά του ότι θα υπάρξει ανόρθωση της οικονομίας».

Ο κ. Δένδιας ερωτήθηκε και για το μεταναστευτικό, όπως και για τα περιστατικά ρατσισμού στη χώρα μας, για τα οποία δήλωσε: «Ανησυχώ για αυτό, όμως πρέπει να διευκρινίσω ότι γενικά η ελληνική κοινωνία δεν εί��αι καθόλου ξενοφοβική, μάλλον το αντίθετο. Επισημαίνοντας αυτό, πιστεύω ότι έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε κάθε άνθρωπο που βρίσκεται στην Ελλάδα, μετανάστη ή μη, γιατί αυτό οφείλουμε απέν��ντι σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη. Εκτός από αυτό όμως, οι ροές παράνομων μεταναστών αποτελούν τεράστιο πρόβλημα για την Ελλάδα. Σας παρακαλώ να λάβετε υπόψη ότι η Ελλάδα δέχεται περισσότερο από το 90% όλων των παράνομων μεταναστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι πραγματικά τεράστιο ποσοστό» .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top