Τσίπρας: το χρέος και τα μέτρα λιτότητας στην Ε.Ε. δεν είναι βιώσιμα

Ζήτησε γενναία διαγραφή του χρέους από την Πορτογαλία

Το χρέος και τα μέτρα λιτότητας δεν είναι βιώσιμα ανέφερε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε στη Λισαβόνα με τον γενικό γραμματέα, Αρμένιο Κάρλος και τα μέλη του προεδρείου του εργατικού συνδικάτου CGTP-IN.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι αν δεν υπάρξει μια γενναία διαγραφή του χρέους για όλη την ευρωπαϊκή περιφέρεια, δεν μπορεί να υπάρξει μια βιώσιμη λύση για την Ευρωζώνη και το ευρώ.

Υποστήριξε επίσης ότι κανείς δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία μπορούν να αποπληρώσουν όλο αυτό το χρέος.

Για την περίπτωση που θα κληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει, δήλωσε: «Θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια κοινή θέση, μια συμμαχία με τις κυβερνήσεις της νοτίου Ευρώπης, στην κατεύθυνση του να ζητήσουμε να γίνει μια ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής, όπως αυτή που έγινε στο Λονδίνο, το 1953, για την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους της ευρωπαϊκής περιφέρειας».

Κατά τον κ. Τσίπρα το πρόβλημα είναι κοινό. «Η Ευρώπη είναι το κοινό μας σπίτι και πρέπει να προστατεύσουμε αυτό το σπίτι με αλληλεγγύη. Πιστεύουμε ότι με τον κοινό αγώνα των λαών, θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση και να ξεπεράσουμε και αυτές τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ευρώπη και ιδιαιτέρως στο Νότο» τόνισε.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στις οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μιλώντας για «ιστορική και ηθική υποχρέωση» της Γερμανίας .

​​
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top