Σφοδρή κόντρα Βενιζέλου με Γιώργο για τη μαύρη τρύπα 100 εκ. ευρώ στο ΠΑΣΟΚ!

Λεφτά υπήρχαν: «Χλιδάτα» γραφεία και γυμναστήρια ενώ η χώρα έμπαινε στον Προκρούστη

Σφοδρή κόντρα Βενιζέλου με Γιώργο για τη μαύρη τρύπα  100 εκ. ευρώ στο ΠΑΣΟΚ!
Σάλο και σφοδρή εσωκομματική αναταραχή, με τις «διαρροές» να δίνουν και να παίρνουν, έχει προκαλέσει η αποκάλυψη για «μαύρη τρύπα» 114 εκ. ευρώ στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2004-2010! Ειδικά για την τελευταία περίοδο οι αποκαλύψεις έχουν ακόμη μεγαλύτερη σημασία γιατί προκύπτει ότι κάποιοι ζούσαν μέσα στη «χλιδή» στο συγκεκριμένο κόμμα, την ίδια στιγμή που ως κυβέρνηση είχαν οδηγήσει τη χώρα στον Προκρούστη της λιτότητας.
Το πόρισμα που συνέταξαν πέντε διεθνούς κύρους εταιρίες ορκωτών λογιστών και πιο συγκεκριμένα οι Grand Thorton, Ernst and Young, KPMG, Deloitte Touche και PWC Greece αναφέρει πως η «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του κόμματος ξεπερνά το αστρονομικό ποσό των 114.000.000 ευρώ, χωρίς να υπάρχουν νόμιμα παραστατικά!

Αναλυτικότερα, περίπου 500.000 ευρώ εμφανίζονται ως δαπάνες τις οποίες έχει υπογράψει ο πρώην πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, ενώ δαπάνες περίπου 800.000 ευρώ ενέκρινε ο τότε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου, Νίκος Αθανασάκης! Στα αξιοπερίεργα των δαπανών είναι και ότι ποσό ύψους 1,5 εκατ. ευρώ αποδίδονται στο όνομα «Καλογεροπούλου», η οποία έχει διατελέσει συνεργάτιδα του Γ. Παπανδρέου!

Σε 53,3 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι δαπάνες γνωστού ταξιδιωτικού πρακτορείου, με το οποίο συνεργαζόταν το ΠΑΣΟΚ για μετακινήσεις στελεχών, ενώ βρέθηκαν να έχουν εκδοθεί… 45.000 εισιτήρια για ένα μόνο χρόνο με την υπογραφή του τότε γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτου Σπυρόπουλου.
Μάλιστα, αναμένονται πολιτικές και ποινικές εξελίξεις εάν η Ιπποκράτους αποδεχθεί το πόρισμα. Ο πρόεδρος του κόμματος πάντως, Ευάγγελος Βενιζέλος, με εντολή του οποίου ξεκίνησε η έρευνα φέρεται να έχει δώσει εντολή ο έλεγχος να συνεχιστεί μέχρι τέλους, αν και το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως έχει ανατεθεί η οικονομική διαχείριση του ΠΑΣΟΚ σε έξι μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες και δεν υπάρχει ακόμη πόρισμα. «Πόρισμα του ελέγχου δεν έχει υποβληθεί.

Μόλις υποβληθεί, θα συζητηθεί στα καταστατικά όργανα του ΠΑΣΟΚ, που θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω ενέργειες, με γνώμονα την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση πλήρους διαφάνειας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Η ίδια ανακοίνωση καταλήγει: «Αναρωτιόμαστε αν και τα άλλα κόμματα θεωρούν ότι έχουν και αυτά την ανάγκη και την υποχρέωση να προβούν σε αντίστοιχες ενέργειες» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο πρώην διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ρ. Σπυρόπουλος δήλωσε για το ζήτημα:

«Τα οικονομικά όλων των κομμάτων, ελέγχονται κάθε χρόνο από την αρμόδια ειδική Επιτροπή της Βουλής. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας έχουν ελεγχθεί και τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα. Οτ��δήποτε άλλο διακινείται, δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα».

Συνεργάτες Γιώργου "καρφώνουν Βενιζέλο!

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου δήλωσαν στον Σκάι, ότι δεν υπήρξε καμία επικοινωνία του γραφείου του κ. Βενιζέλου με το γραφείο του κ. Παπανδρέου προτού υπάρξει ανακοίνωση από το ΠΑΣΟΚ. Προσθέτουν επίσης ότι είναι άλλο πράγμα η διαφάνεια και άλλο πράγμα η σκοπιμότητα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι προφανής η στόχευση συγκεκριμένων ενεργειών. «Καρφώνουν» έτσι τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος όμως φέρεται να «κάρφωσε» τον κ. Παπανδρέου για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top