Το ψήφισαν και το… εγκατέλειψαν: Ήδη θα είχαμε εξοικονομήσει δεκάδες εκ. ευρώ!

«Σύζευξις ΙΙ»: Ποιο είναι το έργο που θα περικόψει δραστικά δαπάνες του Δημοσίου

Το ψήφισαν και το… εγκατέλειψαν: Ήδη θα είχαμε εξοικονομήσει δεκάδες εκ. ευρώ!

Η εφαρμογή του έργου εκκρεμεί εδώ και πολλούς μήνες, την ώρα που αν είχε εφαρμοστεί από τα μέσα του 2012 (όπως προβλεπόταν) θα είχαμε ήδη εξοικονομήσει δεκάδες εκ. ευρώ!

Ο λόγος για το «Σύζευξις ΙΙ» το έργο που θα συνδέσει διαδικτυακά όλο το Δημόσιο. Και όταν λέμε όλο, εννοούμε όλο: από υπουργεία μέχρι σχολεία!

Ήδη, η πρώτη φάση του έργου, το «Σύζευξις Ι», έχει συνδ��σει 4.500 κτίρια φορέων του Δημοσίου εδώ και 8 χρόνια, ωστόσο η επέκταση του με το «Σύζευξις ΙΙ» σε 34.000 κτίρια του Δημοσίου «κολλάει».

Σε ερώτηση του προς τον Γιάννη Στουρνάρα, ο Συμεών Κεδίκογλου, αναφέρεται στις αναβολές και τις καθυστερήσεις για την εφαρμογή του έργου και επικαλείται υπολογισμούς που -με την εφαρμογή του «Σύζευξις ΙΙ»- κατεβάζουν το ετήσιο κόστος του Δημοσίου για τις τηλεπικοινωνίες από 310 εκ. ευρώ στα 150 εκ. ευρώ! Τουτέστιν εξοικονόμηση 160 εκ. ευρώ ετησίως!

Παράλληλα, ο κ. Κεδίκογλου τονίζει πως και αυτό το ποσό μπορεί να πέσει ακόμη περισσότερο αν το Δημόσιο συγκεντρώσει όλες τις ανάγκες των υπηρεσιών, υπουργείων, νοσοκομείων κ.λπ. και διαπραγματευτεί με τους παρόχους κινητής και σταθερής τηλεφωνίας στη βάση ενός μεγάλου πελάτη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top