Δένδιας από τις ΗΠΑ: μεγάλη η πρόοδος της Ελλάδας στη δημόσια ασφάλεια

«Φιλόξενο το Κέντρο της Αθήνας για τους επισκέπτες» τόνισε

Τη μεγάλη πρόοδο της Ελλάδας στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας και την ανάγκη διεθνούς συνεργασίας έναντι των σοβαρών προκλήσεων επισήμανε κατά την ομιλία του στο Κολλέγιο Ποινικής Δικαιοσύνης John Jay του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (City University of New York) ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας.

Τον Έλληνα Υπουργό προλόγισε ο ελληνικής καταγωγής Kαθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Ποινικής Δικαιοσύνης του Κολλεγίου George Andreopoulos, Διευθυντής του Center for International Human Rights, ο οποίος αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία του Κολλεγίου με το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, όπως και στη κοινή με το ΚΕΜΕΑ διοργάνωση Συνεδρίου τον Ιούνιο του 2014 στην Ελλάδα , για θέματα ασφάλειας .

Χαιρετισμό απηύθυνε στην εκδήλωση και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη κ. Γεώργιος Ηλιόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία του Κολεγίου John Jay με το ΚΕΜΕΑ.


Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε την εξελισσόμενη προσπάθεια αναδιοργάνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο η τελευταία να απαγκιστρωθεί από το στατικό μοντέλο της δεκαετίας του 1980, που δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες, να αποκτήσει νέα οργανωτική δομή, να γίνει πιο κινητική και να αξιοποιήσει νέες δυνατότητες στους τομείς της εγκληματολογικής έρευνας, της συλλογής και διάθεσης πληροφοριών.

Έδωσε έμφαση ακόμα στη πρόκληση που συνιστούν διεθνώς η τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα, με τον βαρύ οπλισμό και τις νέες μεθόδους δράσης τους. Για τον ίδιο λόγο απηύθυνε έκκληση στενότερης συνεργασίας στο πλαίσιο της παγκόσμιας κοινότητας για την αντιμετώπιση του διασυνοριακού και οργανωμένου εγκλήματος μέσω εναρμόνισης της νομοθεσίας, αστυνομικ��ς και δικαστικής συνεργασίας, καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κ.α.

Ο Έλληνας Υπουργός παρουσίασε αναλυτικά τις δράσεις για τη βελτίωση της Ασφάλειας στο Κέντρο της πρωτεύουσας και των άλλων μεγάλων πόλεων από πέρσι τον Αύγουστο, όπως και στη πολύ μεγάλη βελτίωση των συνθηκών για μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες, με την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, του λαθρεμπορίου και της διακίνησης ναρκωτικών.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να διασφαλισθεί η ευνομία και να αντιμετωπισθεί δραστικά η δράση εξτρεμιστικών νεοναζιστικών ομάδων, υπογραμμίζοντας ότι ο σεβασμός της αξιοπρέπειας κάθε ανθρώπου είναι θεμελιώδη στοιχεία του ελληνικού και ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top