Αντ. Ρουπακιώτης: Κανείς, ούτε ο Μανιτάκης δε μου τηλεφώνησε για αυτό το τερατούργημα!

" Επικράτησε η νομιμότητα"

Αντ. Ρουπακιώτης: Κανείς, ούτε ο Μανιτάκης δε μου τηλεφώνησε για αυτό το τερατούργημα!

​Μια μέρα μετά από τη διαμάχη που ξέσπασε για την ρύθμιση του νέου πολυνομοσχεδίου που αφορά τους συμβασιούχους οι οποίοι δικαιώνονται από ασφαλιστικά μέτρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη ρύθμιση τερατούργημα, δηλώνοντας άγνοια για το συντάκτη της!

Ο κος Ρουπακιώτης επανέλαβε τη θέση του κατά της συγκεκριμένης ρύθμισης, ενώ σχολιάζοντας την απόσυρση της ο υπουργός τόνισε πως «επικράτησε η νομιμότητα».

Ο κος Ρουπακιώτης εξήγησε πως ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος τον ενημέρωσε για τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις στο πολυνομοσχέδιο και όπως είπε, απάντησε ότι αυτές είναι αρμοδιότητα του υπουργού Δικαιοσύνης.

«Δεν ξέρω ποιος γέννησε αυτές τις ρυθμίσεις», ανέφερε, σημειώνοντας ωστόσο ότι εκείνος ο οποίος τις κατασκεύασε όφειλε να μην τις κατασκευάσει, καθώς είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και να τηλεφωνήσει στον υπουργό Δικαιοσύνης και να τον ενημερώσει σχετικά με τις προθέσεις του αυτές.

Ερωτώμενος για τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, αναγνώρισε ότι «κάνει μεγάλη προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της πολιτείας» και πρόσθεσε ότι η «επιστημοσύνη του είναι γνωστή».

«Δεν δέχτηκα τηλεφώνημα από τον κ. Μανιτάκη», είπε «και δεν ξέρω γιατί».

«Κανείς δεν με ενημέρωσε ότι κατασκευάζονται τέτοιες ρυθμίσεις, Από τη στιγμή που δεν ξέρω ποιος τις κατασκεύαζε, δεν τον αναζήτησα, δεν μπορούσα να βγω στη γύρα. Αυτός που κατασκεύασε τις ρυθμίσεις έπρεπε να μας ενημερώσει. Κανείς δεν είχε δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο γιατί είναι αρμοδιότητα του υπουργείου δικαιοσύνης» πρόσθεσε.

Ο υπουργός πρόσθεσε ακόμη ότι «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε το δικαίωμα των εργαζομένων να προσφεύγουν σε ασφαλιστικά μέτρα» και ανέφερε «δεν αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση η κατάργηση της πολιτικής δικονομίας»

Ο υπουργός, αφού ξεκαθάρισε πως δεν παίζει το ρόλο του Παπαφλέσσα, επανέλαβε ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα αναδιατυπωθούν κάποιες ρυθμίσεις , ώστε να αποφευχθούν καταχρήσεις ως προς τη χορήγηση των προσωρινών δικαστικών διαταγών.

Βίντεο Κοινωνία ώρα mega

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top