Άνω-κάτω η Βουλή από Μεϊμαράκη και Καμμένο!

Του τα «έχωνε» εν τη απουσία του και… ήρθε φουριόζος: «Όχι τέτοια σε μένα»!

Οξύτατοι τόνοι επικράτησαν στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο προγραμματισμός για ψήφιση του πολυνομοσχεδίου εντός του σαββατοκύριακου (πιθανόν την Κυριακή) προκάλεσε την έκρηξη του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων: «Ποτέ δεν υπήρξε συνεδρίαση Ολομέλειας Κυριακή των Βαΐων. Δεν έχει γίνει ποτέ να απαγορεύουν σε ορθόδοξο βουλευτή να πάει στην εκκλησία».

Ο ίδιος, σε έντονους τόνους πρόσθεσε πως επιπλέον έχουν προγραμματίσει συνέδριο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για εκείνη την ημέρα: «Έχουμε προγραμματισμένο συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων εδώ και έξι μήνες, έχω ενημερώσει, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ εμβόλιμα συνεδρίαση».

Στη συνέχεια, επιτέθηκε στον προέδρο της Βουλής κατηγορώντας ότι συμπεριφέρεται αντιδημοκρατικά: «Η δημοκρατία παραβιάζεται ασύστολα, ευθύνη έχει προσωπικά ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης».

Ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος δεν προήδρευε εκείνη την ώρα, ενημερώθηκε για τις δηλώσεις του κ. Καμμένου και έγινε… τούρμπο! Ανέβηκε στην έδρα και αφού τόνισε ότι το πότε θα κατατεθεί ένα νομοσχέδιο είναι θέμα της κυβέρνησης και πως ο ίδιος προσπαθεί να βρει λύσεις με συναίνεση, πέρασε στην αντεπίθεση: «Δεν αποδέχομαι τέτοιες κατηγορίες και όταν μιλάμε δημοσίως να είστε το ίδιο προσεκτικός. Εγώ δεν αντιδικώ με πρόεδρο κόμματος, αλλά δεν μπορεί να με εγκαλούν για θέμα που δεν έχω ευθύνη. Και εγώ σας εγκαλώ ότι χρησιμοποιείτε την Ολομέλεια με επικοινωνιακή τακτική για το συνέδριο. Θα πρέπει να ντρέπεστε. Για ό,τι συμβαίνει στη Βουλή αναλαμβάνω πλήρως ευθύνη».

Ο κ. Καμμένος σηκώθηκε όρθιος και άρχισε να διαμαρτύρεται, με τον κ. Μεϊμαράκη να προσθέτει: «Όταν απευθύνεστε στον πρόεδρο της Βουλής να έχετε την απαραίτητη σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

Λίγο μετά τα πνεύματα ηρέμησαν, ο κ. Καμμένος κάθισε κάτω και ο πρόεδρος της Βουλής έβαλε τους… τίτλους τέλους: «Ευχαριστώ που καθίσατε κάτω και ζητήσατε συγνώμη».