Αισιόδοξος και ο Βρούτσης για μείωση της ανεργίας

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος «Εργάνη»

Την αισιοδοξία του εξέφρασε και ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης για την καταπολέμηση της ανεργίας, εκτός από τον πρωθυπουργό, κατά την ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Στη σύσκεψη παρουσιάσθηκαν τα πρώτα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» τα οποία είναι ενθαρρυντικά, καθώς διαφαίνονται ενδείξεις σταθεροποίησης στην αγορά της μισθωτής εργασίας.

Ο κ. Βρούτσης δήλωσε:

«Παρουσιάσαμε σήμερα στον πρωθυπουργό, το πληροφοριακό σύστημα “Εργάνη” για την παρακολούθηση της μισθωτής εργασίας σε κάθε κλάδο και σε ολόκληρη επικράτεια. Το σύστημα αυτό αποτελεί ένα πρωτοποριακό εργαλείο για το σχεδιασμό των παρεμβάσεων του υπουργείου Εργασίας στον τομέα της απασχόλησης και τον έλεγχο της αδήλωτης εργασίας. Η πρώτη απεικόνιση των ροών απασχόλησης από το νέο σύστημα «Εργάνη» συνδυάζεται με θετικές εξελίξεις κάτι που μας κάνει να αισιοδοξούμε για το μέλλον».

​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top