Έκτακτα μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης ζήτησε ο Κουβέλης από τον Επίτροπο Άντορ

«Το κοινωνικό κράτος πρέπει να επαναθεμελιωθεί» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλη��, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ, συναντήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Απασχόλησης και Κοινωνικής Υποθέσεων Λάζλο Άντορ.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φ. Κουβέλης δήλωσε τα εξής:

«Συζητήσαμε με τον κ. Άντορ το οξύ πρόβλημα της χώρας. Δηλώσαμε ότι είμαστε αντίθετοι με τις πολιτικές λιτότητας και υποβάθμισης του κοινωνικού κράτους. Τονίσαμε την ανάγκη να υπάρξουν έκτακτα μέτρα για την υποστήριξη της Ελλάδας ώστε να υπάρξει ανακούφιση των ανέργων και ενίσχυση όλων εκείνων που ζουν σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας.

Θέσαμε την πρότασή μας, όσο και την διεκδίκησή μας, για έκτακτα μέτρα ανακούφισης των ανέργων. Μαζί με τα προγράμματα υποστήριξης των νέων για ένταξη στην αγορά εργασίας, πρέπει να υπάρξει άμεση παρέμβαση για τους ανέργους που ζουν σε νοικοκυριά που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο. Αυτό αφορά πάνω από 400.000 οικογένειες. Επίσης για ανέργους άνω των 55 ετών με παρωχημένες ειδικότητες.

Θέσαμε με ένταση το ζήτημα της σχολικής σίτισης. Επισημάναμε την ανάγκη για μία μεγάλη θεσμική ρύθμιση για την εφαρμογή του μέτρου του ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος - καθολικά, για ολόκληρη τη χώρα - ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της αξιοπρεπούς διαβίωσης των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.

Το κοινωνικό κράτος στην Ευρώπη και την Ελλάδα πρέπει να επαναθεμελιωθεί. Η προσαρμογή της χώρας και η δημοσιονομική εξυγίανση πρέπει να γίνει με κοινωνική προστασία».

​​​​
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top