Επιμένει σε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ η Citi

«Υπάρ��ει ακόμη αρκετά υψηλή πιθανότητα εξόδου»

Στο σενάριο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ επιμένει η Citi σε έκθεσή της όπου εκτιμά ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε δυο μειώ��εις επιτοκίων εντός του έτους.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, η Citi εκτιμά ότι «υπάρχει ακόμη αρκετά υψηλή πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ», προβλέποντας ότι η ύφεση εφέτος θα διαμορφωθεί στο 6% και θα εκτιναχθεί στο 11,2% το 2014 (προφανώς συνυπολογίζοντας τις συνέπειες ενός Grexit). Ο διεθνής οίκος βλέπει επιστροφή στην ανάπτυξη το 2016 με άνοδο του ΑΕΠ κατά 1,6% και περαιτέρω επιτάχυνση το 2017 με ρυθμό ανάπτυξης 2,7%.

Η Citi τονίζει ότι αναμένεται να διατηρηθεί ή και να χαλαρώσει περαιτέρω η πολιτική των κεντρικών τραπεζών. Με την ευρωζώνη σε ύφεση και τα προβλήματα χρηματοδότησης στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, ο οίκος προβλέπει ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων το Μάιο, αλλά και σε μια ακόμη μείωση εντός του έτους. Ωστόσο, τονίζει, οι προοπτικές της οικονομίας της ευρωζώνης παραμένουν ισχνές, με τις περισσότερες χώρες της περιφέρειας να παραμένουν, όπως εκτιμά, σε μη διατηρήσιμη δημοσιονομική οδό.

Τέλος, προβλέπει ότι θα υπάρξουν νέα «κουρέματα» χρέους, πιθανόν για τον επίσημο τομέα σε κάποιες περιπτώσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top