Ν.Δένδιας: 460 αστυνομικοί «έφυγαν» από την προστασία προσώπων!

Καταγγελίες από τη ΧΑ για τη φύλαξη γνωστών πολιτικών

Ν.Δένδιας: 460 αστυνομικοί «έφυγαν» από την προστασία προσώπων!

​Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας υποστήριξε σε έγγραφό του που διαβίβασε στη Βουλή πως από τον Αύγουστο του 2012 αποδεσμεύτηκαν 460 αστυνομικοί από την προστασία προσώπων. Παράλληλα ο κ. Δένδιας ενημερώνει πως εκκρεμούν προς εξέταση από τις αρμόδιες επιτροπές και άλλες περιπτώσεις αποδέσμευσης αστυνομικών, που έχουν διατεθεί για την προσωπική ασφάλεια πολιτικών και λοιπών προσώπων.

Το θέμα ήρθε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου, για τα «προνόμια σε επίπεδο φύλαξης και μετακινήσεων που απολαμβάνει από το ελληνικό κράτος», ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος διαθέτει τέσσερις αποσπασμένους αστυνομικούς για τη φύλαξή του και όλα τα έξοδα των μετακινήσεών του από την οικία του στο Λαγονήσι μέχρι το κέντρο των Αθηνών και αντίστροφα καλύπτονται από το ελληνικό Δημόσιο.

Στην απάντηση του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως ο αριθμός των διατιθέμενων αστυνομικών σε πρόσωπα (πρώην υπουργούς, δημοσιογράφους κλπ) μεταβάλλεται διαρκώς, ανάλογα με τις κάθε φορά διαμορφούμενες συνθήκες ασφαλείας και σύμφωνα με την αξιολόγηση των αρμοδίων υπηρεσιών μας. Παράλληλα διευκρίνισε πως τα στοιχεία αυτά, καθώς και τα περαιτέρω στοιχεία που αφορούν στην προστασία προσώπων, δεν είναι ανακοινώσιμα για λόγους ασφαλείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top