«Μπλόκο» Στουρνάρα σε Βενιζέλο: Τον Ιούνιο η συζήτηση για τον ΦΠΑ στην εστίαση

«Δεν είναι εφικτή η μείωση του στην παρούσα φάση»

«Μπλόκο» Στουρνάρα σε Βενιζέλο: Τον Ιούνιο η συζήτηση για τον ΦΠΑ στην εστίαση

Μήνυμα στον Ευάγγελο Βενιζέλο για το θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση έστειλε ο Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την ανεργία.

«Έχει κλείσει η διαπραγμάτευση. Έχουμε κάνει προσπάθειες, είπαμε ότι τον Ιούνιο αν πάνε καλά τα δημοσιονομικά πράγματα θα το ξαναδούμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, βάζοντας «φρένο» στο αίτημα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ (το οποίο επανέλαβε σήμερα στη Βουλή) για άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Μάλιστα, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε συγκεκριμένα ότι «δεν είναι εφικτή η μείωση του ΦΠΑ» επί του παρόντος.

Αναφερόμενος στη σύσκεψη για την ανεργία, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε: «Εξετάσαμε δράσεις για να ενισχύσουμε την απασχόληση, που έχουν να κάνουν κυρίως με τα ευρωπαϊκά ταμεία. Ξέρετε η απασχόληση, βέβαια, είναι κυρίως θέμα ανάπτυξης, θέμα κεφαλαιοποίησης τραπεζών αλλά είναι σημαντικά, όμως, και αυτά που συζητήσαμε σήμερα».

Όσον αφορά, τέλος, το πολυνομοσχέδιο, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι θα πάει αύριο στη Βουλή και πρόσθεσε ότι θα ψηφιστεί το Σάββατο ή την Κυριακή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top