Ρύθμιση-«ανάσα» για όσους χρωστούν σε εφορίες-Ταμεία, με δόσεις από 10 ευρώ το μήνα!

Κάντε κλικ και διαβάστε ποιοι υπάγονται στο ευνοϊκότερο πλαίσιο ρύθμισης

Μια ρύθμιση-«ανάσα» για τους οφειλέτες του Δημοσίου, παρουσίασε ο Υπουργός Οικονομικών, στους εκπροσώπους των τριών κομμάτων, η οποία όμως ισχύει, ΜΟΝΟ για τα ληξιπρόθεσμα χρέη που δημιουργήθηκαν μέχρι τις 31/12/2012.

Πρόκειται για αλλαγές-έκπληξη, της τελευταίας στιγμής στο πολυνομοσχέδιο, οι οποίες δίνουν την δυνατότητα σε όσους χρωστούν σε Ταμεία και εφορίες, να πληρώνουν 10 ευρώ (ή και περισσότερα ΑΝ μπορούν) το μήνα, προκειμένου να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, αν αυτές ΔΕΝ υπερβαίνουν τα 5.000 ευρώ!

Σε περίπτωση που οι οφειλές στο Δημόσιο ξεπερνάνε τα 5.000 ευρώ, τότε και πάλι δίνεται στους οφειλέτες η δυνατότητα να τις ξεχρεώσουν δίνοντας 10 ευρώ (ή και παραπάνω) το μήνα, αρκεί να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ:

  • Όσες ληξιπρόθεσμες οφειλές δημιουργήθηκαν μέχρι τις 31/12/2012 και φτάνουν έως τα 5.000 ευρώ, θα μπορούν να εξοφληθούν σε μηνιαίες δόσεις των 10 ευρώ, για τις οποίες ΔΕΝ θα υπάρχει ανώτατο όριο. Αυτό σημαίνει, πως μπορούν οι δόσεις να υπερβούν και τις 200-300. Ο οφειλέτης, ανάλογα με τα οικονομικά του δηλαδή, κάθε μήνα θα μπορεί να δίνει από 10 ευρώ και πάνω στο Δημόσιο. Η εν λόγω δυνατότητα των δόσεων, δίνεται και σε ποσά που ξεπερνάνε τα 5.000 ευρώ, αλλά με πολύ αυστηρά κριτήρια. Σε κάθε περίπτωση, οι ρυθμιζόμενες οφειλές, επιβαρύνονται με τόκους.
  • Οφειλές φυσικών προσώπων αλλά και εταιριών ή λοιπών νομικών προσώπων που ξεπερνάνε τα 5.000 ευρώ, θα μπορούν να εξοφληθούν σε 48 μηνιαίες δόσεις. Και αυτές, επιβαρύνονται με τόκους.
  • Αν κάποιος οφειλέτης εξοφλήσει εφάπαξ, θα έχει έκπτωση 50% επί των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.
  • Όσοι χρωστούν έως 75.000, υπάγονται στην ρύθμιση με υπογραφή λογιστή και συνεγγυητές.
  • Όσοι χρωστούν από 75.000-300.000 ευρώ, πρέπει με επαρκή στοιχεία, να αποδείξουν πως μπορούν να πληρώνουν εμπρόθεσμα τις δόσεις, προκειμένου να υπαχθούν στη ρύθμιση.
  • Όσοι χρωστούν από 300.000 ευρώ και άνω, πρέπει για να υπαχθούν, να βάλουν υποθήκη περιουσιακά στοιχεία ή ακίνητα.
  • Βασικό είναι ο οφειλέτης να ΜΗΝ έχει άλλο ληξιπρόθεσμο χρέος που προέκυψε εντός του 2013, ώστε να υπαχθεί στην εν λόγω ρύθμιση (η οποία είπαμε ισχύει για ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι 31/12/2013).
  • Ο οφειλέτης, όσο είναι ενταγμένος στην εν λόγω ρύθμιση, ΔΕΝ πρέπει να δημιουργήσει μέσα στο 2013 και τα επόμενα χρόνια, κανένα ληξιπρόθεσμο χρέος, και δεν πρέπει να υποβάλλει εκπρόθεσμα, καμία φορολογική δήλωση.
  • Όσα χρέη προς το Δημόσιο που έχουν καταστεί ή θα καταστούν ληξιπρόθεσμα από 1/1/2013 και μετά, θα εξοφλούνται σε 12 μηνιαίες δόσεις.
  • Θα μειωθεί κατά 15% το χαράτσι στα ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα, στα οποία ΔΕΝ θα αυξηθεί ο φόρος ακινήτων.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top