Παπούλιας: Η Εθνική πρέπει να μείνει σε ελληνικά χέρια

Συναντήθηκε με τα προεδρεία ΓΣΕΕ, ΟΤΟΕ και ΕΤΕ

Παπούλιας: Η Εθνική πρέπει να μείνει σε ελληνικά χέρια

Πρωτοβουλίες για τη διάσωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος ζήτησαν τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και ΟΤΕ (Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων) και της ΕΤΕ από τον Κάρολο Παπούλια, τον οποίο συνάντησαν στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Προφανώς θέλουμε να σωθεί η Ελλάδα, η Ελλάδα όμως είναι οι άνθρωποί της, είναι οι θεσμοί της, είναι τα μνημεία της, είναι και οι ισχυρές επιχειρήσεις της. Και νομίζουμε ότι οι Τράπεζες και ιδίως οι ελληνικές Τράπεζες, είναι κάτι πολύ σημαντικό» τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος μάλιστα υποστήριξε ότι το να φύγει η Εθνική Τράπεζα από ελληνικά χέρια είναι σαν ξυπνήσει κάποιος ένα πρωί και η Ακρόπολη να μην είναι στη θέση της!

«Θέλουμε να καλέσουμε από το υστέρημά του ο κάθε Έλληνας να στηρίξει αυτή την προσπάθεια όλο το τραπεζικό μας σύστημα να διασωθεί, γιατί εμάς μας ενδιαφέρει οι Τράπεζες να είναι ελληνικές» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμφώνησε και απήυθυνε έκκληση για να παραμείνει σε ελληνικά χέρια η Εθνική Τράπεζα: «Ξέρετε την ανησυχία μου για όσα είπατε και ιδιαίτερα για την Εθνική, που θεωρώ ότι είναι μια Τράπεζα που πρέπει να παραμείνει ελληνική, πρέπει να διασωθεί, πρέπει να ενισχυθεί. Και συμφωνώ και εγώ ότι δεν είναι μονάχα όλοι αυτοί που θα τρέξουν να δώσουν χρήματα στην Εθνική, είναι και ο απλός άνθρωπος που θεωρεί την Εθνική Τράπεζα δική του Τράπεζα. Και μεγάλωσε με το όνομα ‘Εθνική Τράπεζα’. Όλοι μας πρέπει να καταβάλουμε όλες μας τις προσπάθειες οι ελληνικές Τράπεζες να παραμείνουν ελληνικές Τράπεζες, διότι η ανάπτυξη θα είναι ελληνική, θα είναι για την Ελλάδα και δεν θα είναι για τους ξένους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top