Μανιτάκης: Μέχρι τέλος Ιουνίου το σχέδιο για το νέο Δημόσιο

«Για κάθε απόλυση, μία πρόσληψη. Περιμένουν 10.000 διοριστέοι από ΑΣΕΠ»

«Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση και αρχίζει η δεύτερη φάση που είναι η πιο κρίσιμη και αποφασιστική» τόνισε ο Αντώνης Μανιτάκης εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου όπου συνεδρίασε το κυβερνητικό συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με στόχο την αλλαγή των δομών των υπουργείων, την αξιολόγηση και τις απολύσεις στο Δημόσιο.

«Μέχρι τέλος Ιουνίου θα είναι έτοιμο το σχέδιο για το νέο Δημόσιο» επεσήμανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο οποίος υπογράμμισε πως «μειώθηκε ο όγκος των διοικητικών μονάδων απο 40% μέχρι 50%».

Ο κ. Μανιτάκης δήλωσε ότι μέχρι στιγμής προχωρά με πολύ αργούς ρυθμούς η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, επανέλαβε τον στόχο για αποχωρήσεις 14.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το 2014 και πρόσθεσε: «Είναι ανάγκη να περάσουμε από τους ποσοτικούς στους ποιοτικούς στόχους και να ανανεώσιμε το στελεχιακό δυναμικό. Για κάθε αναγκαστική αποχώρηση, θα γίνεται μία πρόσληψη. Αυτή τη στιγμή, περιμένουν περίπου 10.000 διοριστέοι από το ΑΣΕΠ για να διοριστούν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top