Συναντήθηκε με Μπαρόζο ο Κουβέλης: Η πολιτική λιτότητας διαλύει την κοινωνία

«Τα τεράστια ποσοστά ανεργίας επιβάλλουν τη λήψη άμεσων μέτρων»

Συναντήθηκε με Μπαρόζο ο Κουβέλης: Η πολιτική λιτότητας διαλύει την κοινωνία

Με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοσέ Μανουάλ Μπαρόζο συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

«Είπα στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τη θέση μας: η πολιτική λιτότητας διαλύει την κοινωνία υπονομεύει την προοπτική εξόδου από την οικονομική κρίση. Είμαστε αντίθετοι σε αυτήν την πολιτική. Η απάντηση στην ύφεση δεν μπορεί παρά να είναι η λήψη άμεσων μέτρων για να ξεκινήσει η αναπτυξιακή διαδικασία» τόνισε μετά τη συνάντηση ο κ. Κουβέλης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε πως τα τεράστια ποσοστά ανεργίας «επιβάλλουν τη λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να δημιουργηθεί ένα δίκτυ κοινωνικής προστασίας» ενώ τάχθηκε υπέρ της στοχευόμενης μείωσης φόρων, τονίζοντας το παράδειγμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση και του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ζήτησε από τον πρόεδρο της Κομισιόν «την επιτάχυνση και τη διεύρυνση της μεταφοράς πόρων».

«Για τη Δημοκρατική Αριστερά η προοπτική της Ευρώπης βρίσκεται στην ουσιαστική οικονομική και πολιτική ενοποίησή της» κατέληξε ο κ. Κουβέλης, ο οποίος συνοδευόταν από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής Σάκη Παπαθανασίου και Γεράσιμο Γεωργάτο, τη βουλευτή Μαρία Γιαννακάκη, τον σύμβουλο για ευρωπαϊκά θέματα Γιάννη Μεϊμάρογλου και τον εκπρόσωπο τύπου Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top